Archivado en Comunicats, Salut Laboral

Banc Sabadell no sap qu猫 inquieta la plantilla

Els resultats de l聮enquesta de clima


01-12-2008  脡s greu que l聮empresa digui que ha actuat en la correcci贸 sobre les defici猫ncies detectades en l聮enquesta de l聮any passat i que, en canvi, la majoria d聮empleats i empleades cregui que l聮enquesta no serveix per a res. (PDF:Cat)


pdf
print
pmail

Consideracions sobre els resultats de l'enquesta de clima 

 

Algunes q眉estions que criden l'atenci贸

 

 

Consideracions sobre l'enquesta

 

 

Banc Sabadell no sap qu猫 inquieta la plantilla

 

 

 

 

Es tracta d'una enquesta d'opini贸, que pot estar mediatitzadaper la informaci贸 que rebem

 

路 L'elevada participaci贸: el 75% de la plantilla, un punt m茅s que l'enquesta de l'any anterior.

路 L'aspecte m茅s negatiu 茅s "la utilitat de l'enquesta": nom茅s el 34% dels enquestats pensa que serveix per a alguna cosa.

路 Els "m茅s satisfets" s贸n els joves.

路 En la presentaci贸 que es va fer a als sindicats, sortia en vermell i com a q眉esti贸 que calia refor莽ar "la conciliaci贸 de la vida personal i professional". Curiosament aquesta dada no consta entre els resultats publicats. A COMFIA-CCOO tamb茅 se'ns ha negat l'acc茅s a altres dades rellevants perqu猫 la seva interpretaci贸 individual, diu el banc, podria falsejar els resultats generals.

路 De les 89 afirmacions plantejades, nom茅s una feia refer猫ncia a les c脿rregues de treball. El resultat tamb茅 es desconeix.

路 La valoraci贸 de l'enquesta es fa en comparativa amb la mitjana dels resultats d'altres que es fan en el sector financer. Aquesta dada 茅s de fiabilitat dubtosa, ja que les enquestes es dissenyen per a cada empresa segons els seus propis interessos; no es tracta, doncs, d'un sistema homologat i 煤nic.

脡s greu que l'empresa digui que ha actuat en la correcci贸 sobre les defici猫ncies detectades en l'enquesta de l'any passat i que, en canvi, la majoria d'empleats i empleades cregui que l'enquesta no serveix per a res. Aix貌 significa que o b茅 la plantilla no ha percebut les correccions que ha de fer Banc Sabadell o b茅 les inquietuds de la plantilla no coincideixen amb les de l'empresa.

A final de 2006, l'empresa va fer l'avaluaci贸 de riscos psicosocials a requeriment de la Inspecci贸 de Treball, despr茅s de la den煤ncia que vam fer des de COMFIA-CCOO.

El resultat d'aquesta enquesta oficial (m猫tode de l'Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball) va detectar riscos molt greus per "exc茅s de c脿rrega mental" (c脿rregues de treball) i d猫ficit de formaci贸.

D'una proposta de 18 solucions que COMFIA-CCOO vam plantejar en el Comit猫 Estatal de Seguretat i Salut (CESS), l'empresa nom茅s va considerar prioritari actuar sobre la formaci贸 del personal. Tanmateix, amb data d'avui encara esperem que ho faci. Malgrat aix貌, un 60% dels participants en l'enquesta de clima manifesten estar satisfets pel que fa al "desenvolupament professional i formaci贸". No estarem davant una nova versi贸 del "mite de la caverna" de Plat贸?

Desembre de 2008