Archivado en Comunicats, socio economic

Intervenció a l'Assemblea General Extraordinària de la Caixa del 24 de novembre de 2008

ORGANS DE GOVERN

El passat  24 de novembre es va celebrar una Assemblea General Extraordinària de Caixa Sabadell. Considerem que manifestar la nostra opinió als òrgans de govern de la Caixa és important, donat el coneixement privilegiat que tenim de l’entitat i el nostre interès per la bona gestió. Per això aportar a l’Assemblea General i al Consell d’Administració les següents tres reflexions:


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

LA PRIMERA

· Els moments en què ens trobem són especialment delicats per a les entitats financeres. Sempre s’ha dit que el principal actiu amb el que treballem no són els diners, sinó la confiança dels nostres clients, i això ara és més cert que mai. I tant cert com això és que el valor de la confiança és efímer, avui el tens i demà el pots perdre. Per aquest motiu, demanem al Consell d’Administració i, en particular, al president de la nostra entitat que focalitzin la seva atenció en la plantilla de Caixa Sabadell, que la mimin, que la cuidin: és el puntal bàsic sense el qual la nostra entitat no tindria sentit ni hagués pogut fer aquest trajecte de 150 anys que ens avala. Com hem dit, aquests són moments difícils, per la plantilla també, estem posant el nostre millor ofici i coneixement per a restablir una credibilitat del sistema financer que està en tela de judici.

LA SEGONA

· Molts de vostès han assistit a diferents assemblees de la nostra entitat i han pogut comprovar que la participació dels diferents consellers, tot i que és possible, és certament limitada. Les caixes d’estalvi tenim el privilegi de comptar amb l’Assemblea General, és l’òrgan de govern que integra bona part dels diferents grups d’interès amb qui es relaciona Caixa Sabadell. Voldríem que l’Assemblea s’aprofités per facilitar la participació activa amb els grups d’interès representats. De quina manera? Doncs, per exemple, anticipant la informació prèvia que sigui possible perquè cada conseller i consellera pugui estudiar-la i formar-se una opinió. D’aquesta manera, creiem que avançaríem en un fet bàsic per donar-nos credibilitat: el de mantenir un diàleg involucrador amb els grups d’interès.

LA TERCERA

· Saben que som fermament partidaris de desenvolupar amb més intensitat la Responsabilitat Social Corporativa i més encara en moments de crisi com els actuals ja que considerem que la reputació i la responsabilitat poden ser un dels nostres millors actius. A Caixa Sabadell tenim un grup de Responsabilitat Social Corporativa integrat per responsables de diferents departaments de l’entitat i en el qual també ens hi trobem la representació legal dels treballadors. Aquest grup es reuneix i treballa des de l’abril d’aquest any, però els avenços són força lents i ens estan portant a constatar que la cultura de la Responsabilitat Social Corporativa no ha arribat als òrgans de govern de la Caixa, ni a les àrees d’operacions. Al darrer canvi d’organigrama, s’ha creat una nova unitat anomenada “Compliment Normatiu i Responsabilitat Social Corporativa”: demanem que aquesta unitat es doti dels recursos adequats per impulsar decididament les accions de Responsabilitat Social a l’entitat.

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es