Archivado en Comunicats, socio economic

ORGANS DE GOVERN

Intervenci贸 a l'Assemblea General Extraordin脿ria de la Caixa del 24 de novembre de 2008


El passat  24 de novembre es va celebrar una Assemblea General Extraordin脿ria de Caixa Sabadell. Considerem que manifestar la nostra opini贸 als 貌rgans de govern de la Caixa 茅s important, donat el coneixement privilegiat que tenim de l聮entitat i el nostre inter猫s per la bona gesti贸. Per aix貌 aportar a l聮Assemblea General i al Consell d聮Administraci贸 les seg眉ents tres reflexions:pdf
print
pmail

LA PRIMERA

路 Els moments en qu猫 ens trobem s贸n especialment delicats per a les entitats financeres. Sempre s聮ha dit que el principal actiu amb el que treballem no s贸n els diners, sin贸 la confian莽a dels nostres clients, i aix貌 ara 茅s m茅s cert que mai. I tant cert com aix貌 茅s que el valor de la confian莽a 茅s ef铆mer, avui el tens i dem脿 el pots perdre. Per aquest motiu, demanem al Consell d聮Administraci贸 i, en particular, al president de la nostra entitat que focalitzin la seva atenci贸 en la plantilla de Caixa Sabadell, que la mimin, que la cuidin: 茅s el puntal b脿sic sense el qual la nostra entitat no tindria sentit ni hagu茅s pogut fer aquest trajecte de 150 anys que ens avala. Com hem dit, aquests s贸n moments dif铆cils, per la plantilla tamb茅, estem posant el nostre millor ofici i coneixement per a restablir una credibilitat del sistema financer que est脿 en tela de judici.

LA SEGONA

路 Molts de vost猫s han assistit a diferents assemblees de la nostra entitat i han pogut comprovar que la participaci贸 dels diferents consellers, tot i que 茅s possible, 茅s certament limitada. Les caixes d聮estalvi tenim el privilegi de comptar amb l聮Assemblea General, 茅s l聮貌rgan de govern que integra bona part dels diferents grups d聮inter猫s amb qui es relaciona Caixa Sabadell. Voldr铆em que l聮Assemblea s聮aprofit茅s per facilitar la participaci贸 activa amb els grups d聮inter猫s representats. De quina manera? Doncs, per exemple, anticipant la informaci贸 pr猫via que sigui possible perqu猫 cada conseller i consellera pugui estudiar-la i formar-se una opini贸. D聮aquesta manera, creiem que avan莽ar铆em en un fet b脿sic per donar-nos credibilitat: el de mantenir un di脿leg involucrador amb els grups d聮inter猫s.

LA TERCERA

路 Saben que som fermament partidaris de desenvolupar amb m茅s intensitat la Responsabilitat Social Corporativa i m茅s encara en moments de crisi com els actuals ja que considerem que la reputaci贸 i la responsabilitat poden ser un dels nostres millors actius. A Caixa Sabadell tenim un grup de Responsabilitat Social Corporativa integrat per responsables de diferents departaments de l聮entitat i en el qual tamb茅 ens hi trobem la representaci贸 legal dels treballadors. Aquest grup es reuneix i treballa des de l聮abril d聮aquest any, per貌 els aven莽os s贸n for莽a lents i ens estan portant a constatar que la cultura de la Responsabilitat Social Corporativa no ha arribat als 貌rgans de govern de la Caixa, ni a les 脿rees d聮operacions. Al darrer canvi d聮organigrama, s聮ha creat una nova unitat anomenada 聯Compliment Normatiu i Responsabilitat Social Corporativa聰: demanem que aquesta unitat es doti dels recursos adequats per impulsar decididament les accions de Responsabilitat Social a l聮entitat.