Archivado en Comunicats

Per què no posem la Caixa a treballar?

Caixa Sabadell - Comunicat

Creiem imprescindible una acurada política de dotació de plantilla i apel·lem a la professionalitat i a la responsabilitat de tots i cadascun de nosaltres per defendre la feina ben feta, per explicar als nostres superiors que no podem donar el millor de nosaltres mateixos amb aquestes condicions


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

Estem sentint moltes vegades i en boca de diferents persones la nova premissa de la Direcció: EFICIÈNCIA, FLEXIBILITAT, GENEROSITAT i SACRIFICI; però sembla que l’única recepta que s’aplica per aconseguir-ho és reduir la plantilla d’oficines i de les unitats de treball.

Algú s’ha preguntat pels motius de la nostra baixa eficiència (2005: 52,5%, 2006: 49,5%, 2007: 51%) quan el volum de negoci per empleat no ha deixat de créixer (2005: 9.472 m €, 2006: 11.949 m €, 2007: 12.607 m €). La ràtio d’eficiència està recollint els efectes d’un pla d’expansió ambiciós tot i que els empleats cada cop treballem més.

L’informe sobre eficiència elaborat per CECA que la Direcció va presentar-nos als representants legals dels treballadors diagnostica que tenim un nivell de venda de productes adequat, però una gestió de preus ineficient. En definitiva, sabem vendre prou bé, però no ens sabem guanyar tan bé la vida. I si dediquéssim els empleats a produir, vendre i recuperar actius irregulars en comptes de crear tants sistemes i departaments de control?   

En la situació actual, on ens estem resignant perillosament a treballar en condicions inadequades (baixes sense substituir, tornen a proliferar les oficines de dues persones i fins a una de sola, haver de coordinar les vacances entre oficines diferents...), creiem imprescindible una acurada política de dotació de plantilla i apel·lem a la professionalitat i a la responsabilitat de tots i cadascun de nosaltres per defendre la feina ben feta, per explicar als nostres superiors que no podem donar el millor de nosaltres mateixos amb aquestes condicions.

L’única justificació de la Direcció és que s’està fent menys actiu, per tant, hi ha menys càrrega de treball. ¿S’està mesurant el temps i recursos que estem ocupant en les operacions d’actiu (incloent les renovacions), la gestió de la morositat, la gestió per evitar la fugida de passiu, i els diferents informes i controls que han de consultar/respondre els responsables “solidaris” de l’oficina?

L’actual situació del mercat, demanda pels nostres clients una resposta àgil i permanent que consumeix molt de temps, i la Direcció no hi posa les eines.

Considerem que la implicació de la plantilla és manifesta, s’està fent un esforç immens i diari perquè els nostres clients mantinguin la confiança en la institució. Un cop més es demostra el caràcter bonhomiós i voluntarista de la majoria de persones que formen part de la Caixa, i la resposta que estem rebent és una política de recursos humans que ha adoptat l’evangeli de la reducció de costos. Per què no posem la Caixa a treballar?

Continuarà...

 

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es