Archivado en Campanyes, Dones i Igualtat

25 de NOVEMBRE - Dia Internacional contra la violència de gènere

... aturem-ho!En el que va d'any 57 dones, segons dades provisionals del Ministeri d'Igualtat a 11 de novembre, han perdut la vida, a causa de la viol√®ncia masclista. Aquestes dones s√≥n m√©s que un n√ļmero estad√≠stic, s√≥n mares, germanes, amigues, companyes de treball.


pdf
print
pmail

Denuncia i a√Įlla el maltractador i fes saber a la dona maltractada que no est√† sola. Manifesta el teu rebuig m√©s profund a aquesta xacra social per tot el teu entorn. Tu pots impedir que la xifra augmenti.

COMFIA-CCOO impulsa el desenvolupament de pol√≠tiques d'igualtat entre dones i homes com √ļnic cam√≠ per aconseguir eradicar la viol√®ncia de g√®nere, un repte dif√≠cil per√≤ no per aix√≤ impossible.

COMFIA-CCOO també té un compromís amb les dones víctimes de violència de gènere i per aquest motiu impulsa la difusió de les mesures recollides en la Llei integral contra la violència, per garantir-les o millorar-les en els convenis sectorials i acords o protocols a les empreses, que a continuació detallem:

1. Reducció de la jornada de treball (amb reducció proporcional del salari)

2. Reordenació del temps de treball (adaptació de l'horari mitjançant flexibilitat)

3. Canvi de centre de treball dins de la mateixa localitat o trasllat a una altra

4. Possibilitat de suspensió del contracte de treball per decisió de la treballadora amb dret a prestació per atur

5. Extinció del contracte de treball per decisió de la treballadora amb dret a prestació per atur

6. Reconeixement de causa justificada de les absències o faltes de puntualitat en el lloc de treball motivades per la situació física o psicològica de la víctima, acreditades pels Serveis Socials o de Salut pertinents.

7. Protecció davant l’acomiadament

L'assetjament sexual en el lloc de treball √©s una altra forma de viol√®ncia contra les dones, que hist√≤ricament s'ha silenciat. La taxa d'absentisme laboral entre les v√≠ctimes d'assetjament sexual √©s molt elevada. √Čs imprescindible que les empreses es comprometin a garantir un ambient de treball lliure de viol√®ncia.

COMFIA-CCOO davant la commemoraci√≥ d'un nou 25 de Novembre, dia Internacional contra la viol√®ncia de g√®nere, vol manifestar la seva den√ļncia i repulsa contra tot tipus de viol√®ncia masclista, m√†xima expressi√≥ de discriminaci√≥ i vulneraci√≥ dels drets fonamentals de les dones.

25 de novembre de 2008
secretaria de la dona COMFIA-CCOO