CCOO Federaci贸n Servicios

Logo 1

... aturem-ho!

... aturem-ho!En el que va d'any 57 dones, segons dades provisionals del Ministeri d'Igualtat a 11 de novembre, han perdut la vida, a causa de la viol猫ncia masclista. Aquestes dones s贸n m茅s que un n煤mero estad铆stic, s贸n mares, germanes, amigues, companyes de treball.


Denuncia i a茂lla el maltractador i fes saber a la dona maltractada que no est脿 sola. Manifesta el teu rebuig m茅s profund a aquesta xacra social per tot el teu entorn. Tu pots impedir que la xifra augmenti.

COMFIA-CCOO impulsa el desenvolupament de pol铆tiques d'igualtat entre dones i homes com 煤nic cam铆 per aconseguir eradicar la viol猫ncia de g猫nere, un repte dif铆cil per貌 no per aix貌 impossible.

COMFIA-CCOO tamb茅 t茅 un comprom铆s amb les dones v铆ctimes de viol猫ncia de g猫nere i per aquest motiu impulsa la difusi贸 de les mesures recollides en la Llei integral contra la viol猫ncia, per garantir-les o millorar-les en els convenis sectorials i acords o protocols a les empreses, que a continuaci贸 detallem:

1. Reducci贸 de la jornada de treball (amb reducci贸 proporcional del salari)

2. Reordenaci贸 del temps de treball (adaptaci贸 de l'horari mitjan莽ant flexibilitat)

3. Canvi de centre de treball dins de la mateixa localitat o trasllat a una altra

4. Possibilitat de suspensi贸 del contracte de treball per decisi贸 de la treballadora amb dret a prestaci贸 per atur

5. Extinci贸 del contracte de treball per decisi贸 de la treballadora amb dret a prestaci贸 per atur

6. Reconeixement de causa justificada de les abs猫ncies o faltes de puntualitat en el lloc de treball motivades per la situaci贸 f铆sica o psicol貌gica de la v铆ctima, acreditades pels Serveis Socials o de Salut pertinents.

7. Protecci贸 davant l聮acomiadament

L'assetjament sexual en el lloc de treball 茅s una altra forma de viol猫ncia contra les dones, que hist貌ricament s'ha silenciat. La taxa d'absentisme laboral entre les v铆ctimes d'assetjament sexual 茅s molt elevada. 脡s imprescindible que les empreses es comprometin a garantir un ambient de treball lliure de viol猫ncia.

COMFIA-CCOO davant la commemoraci贸 d'un nou 25 de Novembre, dia Internacional contra la viol猫ncia de g猫nere, vol manifestar la seva den煤ncia i repulsa contra tot tipus de viol猫ncia masclista, m脿xima expressi贸 de discriminaci贸 i vulneraci贸 dels drets fonamentals de les dones.

25 de novembre de 2008
secretaria de la dona COMFIA-CCOO