Archivado en Comunicats, socio economic

C.I.C. judici al Conveni

comunicat

Suposaria deixar sense efecte els increments salarials, la clàusula de garantia davant del desviament de l'IPC, així com la resta de millores aconseguides .


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

Un “conglomerat” de sindicats demana que anul•lin el Conveni de les Caixes d'Estalvis

El 14 d'octubre tindrà lloc a l'Audiència Nacional el judici per la demanda presentada per la Confederació Intersindical de Caixes (CIC) a través de la qual pretenen la impugnació del Conveni Col•lectiu de Caixes d'Estalvis per al període 2007-2010. Els sindicats que formen part d'aquesta organització i que demanen l'anul•lació del Conveni són:

Alternativa Sindical Caja Madrid SEC  Catalunya, CECA, Sabadell, Terrassa 
ASPROMONTE  Caja Sur  SATE  Bancaja 
ASIPA  CAI SICAM CAM 
APECASYC Caja Cantabria  SECAR  UNICAJA 
FEC la Caixa  SELG  Caja Granada 

Amb aquesta demanda CIC intenta que es reconegui per via judicial una representativitat que no van assolir a través de les urnes, anteposant els seus propis interessos als de les plantilles de les Caixes d'Estalvis a les quals, de prosperar les seves pretensions, podrien deixar sense la protecció del conveni col•lectiu.

Perquè no càpiguen dubtes sobre les seves intencions, reproduïm el “suplico” de la seva demanda: “Suplico a la Sala.........que dicte sentencia por la que se anule la constitución ilegal de la Comisión Negociadora del Convenio Colectivo de las Cajas de Ahorros, al excluir del banco social de la misma a la actora CIC, determinando esa anulación la de todas las actuaciones posteriores, incluida la aprobación del convenio, que debe quedar por tanto anulado por ilegalidad.........”

Mai uns pocs han pretès perjudicar a tants. Tenint en compte l'actual situació d'inestabilitat financera i incertesa generalitzada en el nostre sector, el fet de pretendre l'anul•lació del conveni col•lectiu és, com a mínim, un acte d'imprudència, ja que podria posar en perill les millores que conté: increments salarials amb clàusula de revisió de l'IPC, 3 tardes més de dijous, un dia més de permís, millores en conciliació, ajuda d'estudis, etcètera.

Comfia-CCOO ( un dels firmants d'aquest Conveni juntament amb CSICA) ha recorregut un llarg camí per a assolir aquestes millores i farem tot el que estigui al nostre abast per a defensar la seva vigència, ja que no només ha demostrat ser aquest un bon Conveni pels seus continguts sinó que va suposar un encert haver-lo signat en el moment que es va fer. A ningú se li escapa que la situació actual ens duria a un escenari de negociació totalment diferent i, per descomptat, pitjor.

 Afilia't a  COMFIA-CCOO
compromesos amb tu


"Estar al dia@dia.net t'interessa"
Si vols rebre les noticies del sector gratuïtament, suscriu-te.

 

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es