Archivado en Comunicats

De veritat respon a una necessitat del negoci?

Maleïts dissabtes de tardor i hivern

07-10-2008 CCOO ha firmat acords de tancament de tots els dissabtes del any a Barclays i Deutsche Bank; de lliurances de la meitat dels dissabtes a BBVA, i al Grup Santander, Banesto disposa d’1/3 de dissabtes lliures. (PDF: Cat)


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail

 

 

 

És necessari treballar els dissabtes?

 

 

 

 

 

 

És rendible?

 

 

 

De veritat respon a una necessitat del negoci?

 

 

 

 

 

Novament ha arribat el dur moment de començar a treballar els dissabtes. I novament gran part de la plantilla ens fem les mateixes preguntes que ens estem fent des de fa uns quants anys.  És necessari treballar els dissabtes?  És rendible? De veritat respon a una necessitat del negoci?

A CCOO pensem que treballar els dissabtes no representa una necessitat de negoci per al banc. Fa temps ens vam adonar que la rendibilitat de les oficines obertes els dissabtes era, almenys, discutible –fins i tot han eliminat el servei de valises dels dissabtes–. Des de 1986 hem anat avançant en el tancament dels dissabtes fins als 6 mesos de què ara gaudim, sense que el negoci se n’hagi ressentit al mínim. L’última constatació és que ha deixat de funcionar el servei de valisa dels dissabtes. A més a més, si el PLA ÒPTIMA té com a un des seus objectius la reducció de costos, sembla evident que tancar les oficines els dissabtes representaria una aportació en aquest sentit.

Altres bancs del nostre entorn disposen de lliurances o de tancament parcial de la xarxa d’oficines: CCOO ha firmat acords de tancament de tots els dissabtes del any a Barclays i Deutsche Bank; de lliurances de la meitat dels dissabtes a BBVA, i al Grup Santander, Banesto disposa d’1/3 de dissabtes lliures.

Ja ens toca. El negoci ha canviat, l’entorn econòmic, la tecnologia, les demandes de la societat ens permeten plantejar un futur amb les oficines bancàries tancades els dissabtes, sense que això comporti conseqüències negatives per al negoci; fins i tot al contrari, està demostrat que les millores en la distribució de la jornada beneficien tothom.

Diverses vegades hem intentat negociar un acord perquè es lliuressin tots els dissabtes a Banc Sabadell. Fins ara no ha estat possible, però potser ha arribat el moment de tornar-ho a intentar.

Un acord de tancament definitiu dels dissabtes, amb mesures de flexibilitat de la jornada que facilitin la conciliació de la vida personal i familiar i que a més a més millorin el nostre entorn laboral, en el qual l’empresa i els treballadors i les treballadores puguin fer compatibles els seus interessos. Aquesta és la nostra aposta.

Octubre de 2008

 

 

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es