Archivado en Comunicats, socio economic

comunicat

Assemblea General: en defensa de la VERITAT.


Sabem que molts de vosaltres veieu amb mals ulls que els vostres representants laborals ¬Ėels sindicats- ens desgastem en batalles dial√®ctiques, ni que siguin a trav√©s d¬íIntranet.


pdf
print
pmail

Com podeu comprovar fa molt de temps que no fem comunicats acusant a cap sindicat de res. I no és que no en tinguem motius.

Podem passar per alt moltes coses, però no podem permetre que es falti a la veritat, i que se us enganyi vilment. I això justament és el que ens ha empès a fer aquest comunicat: la defensa de la veritat.

Perqu√® es va faltar a la veritat al comunicat Assemblea General II del SECP.  √Čs el que parla de les ¬ďquotes participatives¬Ē, un instrument financer que t√© moltes semblances amb les accions de les societats an√≤nimes i que, tot i que la llei de moment impedeix tenir drets pol√≠tics als quotapart√≠cips ¬Ėveu i vot al si de l¬íAssemblea General, i del Consell- no hi ha res que ens garanteixi que en un futur no en puguin tenir.

En aquest comunicat, al par√†graf 5√®. el SECP afirmen ¬ďELS SINDICATS ENS HI OPOSEM per entendre que √©s una manera de privatitzaci√≥¬Ē. Nosaltres tamb√© creiem que seria obrir la porta al canvi del r√®gim jur√≠dic de les Caixes, per aix√≤ hem dut a terme una lluita en tots els fronts, tamb√© al si de l¬íAssemblea General de la nostra Entitat, com ara fa dos anys, quan vam repartir als consellers una carta demanant-los que secundessin la nostra proposta d¬íexigir que el plenari de l¬íAssemblea s¬íopos√©s a l¬íemissi√≥ d¬íaquesta mena d¬íaccions camuflades. Sense √®xit: la Direcci√≥ no ho va permetre. De moment nom√©s una Caixa d¬íEstalvis espanyola ha aprovat emetre¬ín: la CAM.

I per aix√≤ vam votar NO en el punt 8√® dels de l¬íordre del dia que hi havia aquell dia -22 de maig- a la reuni√≥ ordin√†ria de l¬íAssemblea del 2008, aquell punt anomenat Per√≤ ning√ļ m√©s va votar en contra, malgrat que el Director General va admetre que, tot i que preferiria no fer-ho, es reserva la possibilitat d¬íimpulsar la emissi√≥ de quotes participatives. I dir que ¬ďels sindicats ens hi oposem...¬Ē per√≤ votar a favor √©s, simplement, faltar a la veritat.  I ho podr√≠em dir amb paraules m√©s gruixudes.

Ser els representants dels treballadors al si dels Òrgans de Govern comporta una responsabilitat i l’hem de saber exercir. No és còmode oposar-se a determinades coses en certs moments. Però sempre hem de fer allò que creiem que cal, independentment de la nostra comoditat personal. I si no tenen la convicció necessària, o la fermesa mínima per alçar la mà i votar no, que deixin els seus llocs als que sí que la tindrien, i que no es dediquin a vendre fum.

18 de juny del 2008 ¬Ė com. 32/08

 Afilia't a  COMFIA-CCOO
compromesos amb tu


"Estar al dia@dia.net t'interessa"
Si vols rebre les noticies del sector gratu√Įtament, suscriu-te.