Archivado en Comunicats, Salari

Pagues voluntàries

CCOO obté un altre triomf als tribunals


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

El Tribunal Superior de Catalunya ha desestimat el recurs de la Direcció de la Caixa, per la sentència del Jutjat del Social de Mataró, que reconeixia el dret a cobrar les dues pagues, conegudes com a voluntàries, a dos companys que varen posar una demanda conjunta presentada per Comissions Obreres. La sentència també els reconeixia una indemnització equivalent a l’import de totes les pagues deixades de cobrar.

Aquesta sentència té, a més, un afegit important:
Estableix que l’interval entre contractes per establir la continuïtat o no d’una relació laboral pot superar els 20 dies, com fins ara estava establert. En el cas que ens ocupa els dies entre contractes passa dels 30 dies en un dels casos. Qüestió que CCOO porta treballant i guanyant des de fa temps.

 
És cert que aquesta sentència pot encara ser recorreguda per part de la Direcció de la Caixa, però veient els antecedents de la sentència que va guanyar el company Manuel Luna, creiem que seria una tasca estèril.

Així, en el cas de les 2 pagues, ja són 3 els companys que han guanyat el dret a cobrar-les.
En el cos de la sentència, el Tribunal Superior de Catalunya assumeix les argumentacions de l’Audiència Nacional i, malgrat creure que no era d’aplicació al cas que jutjava, dóna entendre que l’actuació de la Caixa podria ser correcta per al personal entrat a partir de l’any 1987.

Queden pendents de recurs al Tribunal Suprem els conflictes col•lectius que per a una aplicació més general es varen presentar a l’ Audiència  Nacional. Com ja sabeu l’Audiència va fallar en contra de l’extensió del dret al personal posterior al moment del pacte de l’any 1986.

Haurem de continuar esperant que el Tribunal Suprem sigui més procliu als nostres arguments i es pugui reparar la injustícia que representa que una bona part de la plantilla no cobri unes pagues per l’únic fet d’haver entrat en data posterior.

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es