Archivado en Comunicats

Els caps dolents augmenten el risc d’atacs al cor entre el seus empleats, segons experts.

Comunicat Caixa Tarragona

Involucrar als empleats en el treball, col.laborar en la seva promoció i reconèixer els seus mèrits, claus d’un “bon líder”.

El psicòleg nord-americà Kennet M. Nowack va alertar sobre els problemes sanitaris dels empleats que tenen “ un cap dolent”, la qual cosa sovint es tradueix en majors riscs cardiovasculars, en contraposició amb els efectes que produeixen els denominats “bons líders”, que augmenten “ la productivitat i el rendiment” de la seva plantilla.


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

En el marc de la conferència “L’impacte de l’estrès en el compte de resultats de les empreses”, Nowack va insistir en la importància d’una correcta gestió de l’estrès “per aconseguir que l’empresa sigui el més competitiva possible”.

Així, l’expert va oferir una sèrie de pautes per a que, aquells que ocupen llocs de responsabilitat, arribin a ser “ bons líders” entre les que va destacar la importància “d’involucrar els treballadors en les seves tasques, mostrar interès per la seva carrera professional, reconèixer els mèrits i desenvolupar programes de salut als centres de treball”.

A més, els “bons líders” deuen, segons Nowack, “ser honestos, compartir informació amb els seus empleats i preguntar-los empres com se senten, per guanyar-se la seva confiança”. D’aquesta manera, els treballadors”pensaran que el seu cap es preocupa per ells”, va afegir.

En aquest punt, el psicòleg va recordar que un elevar nivell d’estrès entre els empleat no solament genera un major absentisme sinó també “més presentisme”, és a dir, que el treballador “esta físicament al seu lloc però no mentalment”.

Per tant des de CCOO creiem que un dels principals reptes per a Caixa Tarragona, hauria de ser anticipar i evitar danys psicològics derivats d’una excessiva pressió per assolir els objectius, d’una deficient organització del treball o de models caducs en el tracte a la plantilla.

Tarragona, 2 de maig de 2008

Veure en PDF

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es