Archivado en Comunicats, socio economic

ORGANS DE GOVERN

Intervenci贸 a l聮Assemblea General de la Caixa.


El passat  31 de mar莽 es va celebrar l聮Assemblea General de Caixa Sabadell, on els empleats i empleades comptem amb una representaci贸 de 10 consellers. Considerem que manifestar la nostra opini贸 als 貌rgans de govern de la Caixa 茅s important, donat el coneixement privilegiat que tenim de l聮entitat i el nostre inter猫s per la bona gesti贸. Per aix貌 vam fer la seg眉ent intervenci贸 en el torn de precs i preguntes:pdf
print
pmail

Senyores i senyors consellers,

聲 El 2007 ha estat el primer exercici econ貌mic 铆ntegrament signat per l聮actual director general i el seu equip. Els resultats no han estat els esperats, per貌 茅s ben cert que hem tingut un darrer semestre econ貌micament convuls, que ha perjudicat no nom茅s a Caixa Sabadell, sin贸 a totes les entitats financeres que operem al mercat. Valorem positivament que els resultats que avui es presenten siguin ortodoxos i transparents, sense artificis comptables que pretenguin donar una altra visi贸 de la situaci贸 de la Caixa. Demanem a l聮equip directiu de l聮entitat que moduli i adapti el creixement de l聮entitat a les seves possibilitats reals sense comprometre el futur i sense haver de rec贸rrer a vies de finan莽ament que podrien posar en perill la pr貌pia naturalesa jur铆dica de Caixa Sabadell i el seu fi social, com s贸n les quotes participatives, unes accions encobertes. Igualment, demanem a la Direcci贸 que no es carreguin les tintes de la pressi贸 en pro dels resultats sobre el conjunt de la plantilla, sin贸 que, si 茅s prec铆s, es revisin conjuntament els processos i les maneres de fer organitzacionals per convertir-nos en una caixa d聮estalvis m茅s eficient. No oblidem que el fi de la nostra entitat no 茅s el lucre, 茅s a dir guanyar diners per damunt de tot, sin贸 contribuir al desenvolupament social i econ貌mic del nostre 脿mbit d聮actuaci贸.

聲 En aquest 2007 tamb茅 s聮ha produ茂t el relleu a la presid猫ncia de l聮entitat, per esgotament del mandat del Sr. Llu铆s Brunet. El Sr. Salvador Soley ostenta aquest c脿rrec i ha de ser el president que porti l聮entitat al seu 150猫 aniversari, el gener de 2009. Li encoratgem a posar-hi totes les energies i dedicaci贸 en projectar l聮entitat en aquest important铆ssim aniversari.

Per 煤ltim vol铆em referir-nos a una s猫rie de q眉estions plantejades en les darreres Assemblees Generals i que, malauradament, s贸n uns temes cl脿ssics que continuen pendents:

聲 Tenim una cartera de productes socials limitada i poc potenciada. En aquest aspecte creiem que podem i devem ser m茅s ambiciosos i, en un any com el present, en el que perseguim els recursos intermediats, ha arribat el moment de dissenyar productes 猫tics de passiu.

聲 Seguim sense intentar la incorporaci贸 de treballadors amb algun grau de discapacitat en plantilla: insistim en que no cal pensar en persones amb discapacitat severa i que tamb茅 tenim opcions amb la contractaci贸 de serveis a Centres Especials de Treball: com ara el servei de carteria, telem脿rqueting...

聲 A l聮Informe 2007 de Responsabilitat Social constataran que s聮han signat dos importants pactes entre la Direcci贸 de l聮entitat i la representaci贸 legal dels treballadors: el de les jubilacions parcials i el de conciliaci贸 i igualtat d聮oportunitats. D聮aquest darrer pacte est脿 pendent de fer-se la diagnosi de la situaci贸 d聮igualtat de la plantilla i, la conseg眉ent definici贸 del Pla d聮Igualtat a casa nostra.

聲 Igualment, pel que es refereix a l聮esmentat informe, reclamem, per tercer any consecutiu que s聮incorpori l聮informe de la Representaci贸 Legal dels Treballadors a les futures edicions, tal i com ja s聮ha pactat en altres entitats financeres, ja que considerem que refor莽ar脿 la seva transpar猫ncia i qualitat.

Per 煤ltim, ens felicitem per la creaci贸 d聮un grup de treball intern sobre la Responsabilitat Social Empresarial, del qual en formem part. Confiem que a l聮Assemblea de l聮any proper els poguem rendir comptes sobre el treball efectuat per aquest grup.

Gr脿cies per la seva atenci贸.