Archivado en Comunicats, socio economic

Intervenció a l’Assemblea General de la Caixa.

ORGANS DE GOVERN

El passat  31 de març es va celebrar l’Assemblea General de Caixa Sabadell, on els empleats i empleades comptem amb una representació de 10 consellers. Considerem que manifestar la nostra opinió als òrgans de govern de la Caixa és important, donat el coneixement privilegiat que tenim de l’entitat i el nostre interès per la bona gestió. Per això vam fer la següent intervenció en el torn de precs i preguntes:


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

Senyores i senyors consellers,

• El 2007 ha estat el primer exercici econòmic íntegrament signat per l’actual director general i el seu equip. Els resultats no han estat els esperats, però és ben cert que hem tingut un darrer semestre econòmicament convuls, que ha perjudicat no només a Caixa Sabadell, sinó a totes les entitats financeres que operem al mercat. Valorem positivament que els resultats que avui es presenten siguin ortodoxos i transparents, sense artificis comptables que pretenguin donar una altra visió de la situació de la Caixa. Demanem a l’equip directiu de l’entitat que moduli i adapti el creixement de l’entitat a les seves possibilitats reals sense comprometre el futur i sense haver de recórrer a vies de finançament que podrien posar en perill la pròpia naturalesa jurídica de Caixa Sabadell i el seu fi social, com són les quotes participatives, unes accions encobertes. Igualment, demanem a la Direcció que no es carreguin les tintes de la pressió en pro dels resultats sobre el conjunt de la plantilla, sinó que, si és precís, es revisin conjuntament els processos i les maneres de fer organitzacionals per convertir-nos en una caixa d’estalvis més eficient. No oblidem que el fi de la nostra entitat no és el lucre, és a dir guanyar diners per damunt de tot, sinó contribuir al desenvolupament social i econòmic del nostre àmbit d’actuació.

• En aquest 2007 també s’ha produït el relleu a la presidència de l’entitat, per esgotament del mandat del Sr. Lluís Brunet. El Sr. Salvador Soley ostenta aquest càrrec i ha de ser el president que porti l’entitat al seu 150è aniversari, el gener de 2009. Li encoratgem a posar-hi totes les energies i dedicació en projectar l’entitat en aquest importantíssim aniversari.

Per últim volíem referir-nos a una sèrie de qüestions plantejades en les darreres Assemblees Generals i que, malauradament, són uns temes clàssics que continuen pendents:

• Tenim una cartera de productes socials limitada i poc potenciada. En aquest aspecte creiem que podem i devem ser més ambiciosos i, en un any com el present, en el que perseguim els recursos intermediats, ha arribat el moment de dissenyar productes ètics de passiu.

• Seguim sense intentar la incorporació de treballadors amb algun grau de discapacitat en plantilla: insistim en que no cal pensar en persones amb discapacitat severa i que també tenim opcions amb la contractació de serveis a Centres Especials de Treball: com ara el servei de carteria, telemàrqueting...

• A l’Informe 2007 de Responsabilitat Social constataran que s’han signat dos importants pactes entre la Direcció de l’entitat i la representació legal dels treballadors: el de les jubilacions parcials i el de conciliació i igualtat d’oportunitats. D’aquest darrer pacte està pendent de fer-se la diagnosi de la situació d’igualtat de la plantilla i, la consegüent definició del Pla d’Igualtat a casa nostra.

• Igualment, pel que es refereix a l’esmentat informe, reclamem, per tercer any consecutiu que s’incorpori l’informe de la Representació Legal dels Treballadors a les futures edicions, tal i com ja s’ha pactat en altres entitats financeres, ja que considerem que reforçarà la seva transparència i qualitat.

Per últim, ens felicitem per la creació d’un grup de treball intern sobre la Responsabilitat Social Empresarial, del qual en formem part. Confiem que a l’Assemblea de l’any proper els poguem rendir comptes sobre el treball efectuat per aquest grup.

Gràcies per la seva atenció.

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es