Archivado en Comunicats, socio economic

El suprem torna a donar la raó a CC.OO.

Desestimat el recurs de la Caixa contra la sentència favorable a CCOO en relació a la paga de beneficis


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail


S’ha tancat un dels diferents fronts judicials oberts per Comissions Obreres i, com no podia ser d’altra manera, donada la contundència de la sentència de l’Audiència Nacional que ens donava la raó en primera instància, el Suprem ha desestimat el recurs de la Direcció de la Caixa.

 

Problemes burocràtics han fet endarrerir més del raonable la fi del procés judicial, tant, que procurarem recordar-vos de què anava la qüestió

 

 

 

 

Fins a l’últim Conveni signat, el personal de nova entrada (que no fossin fitxatges) cobraven els tres primers anys, 16, 17 i 18 pagues. A partir del quart any tenien dret a cobrar com tothom, normalment 18 pagues i mitja.

 

La Direcció de la Caixa establia que el personal afectat començava a meritar les pagues de benefici quan arribava al quart any i, per tant, no els hi pagava fins al cinquè.

 

Des de Comissions vàrem plantejar la injustícia de la situació i, primer l’Audiència i després el Suprem, ens varen donar la raó.

 

Malgrat la claredat de les sentències, com que feia referència a la gent que havia arribat al quart any de treball, la Direcció de la Caixa no va voler estar a raons amb els qui varen superar la gradació de pagues abans del temps establert gràcies a l’aplicació del Conveni. La Caixa només va pagar als qui tenien una antiguitat, com a mínim, de tres anys.

 

Comissions vàrem tornar a presentar un altre conflicte col.lectiu per als qui no complien aquesta condició i, finalment, ha estat definitivament resolt al nostre favor.  

 

Parlem del col.lectiu de persones entrades des de l’1 de juliol del 2001 fins al 31 de maig del 2004. 

 

Ara, ens adreçarem a la Direcció de la Caixa per a exigir l’aplicació immediata de la sentència.

 

Us anirem informant.  

 

Mataró, 18 d’octubre del 2007

 

 

 

 

 

 

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es