Integració d'Unnim - BBVA Catalunya

Males notícies de la integració: tenim problemes. Bones notícies: tenim solucions


La situació que estem vivint des de l'inici de la integració d'Unnim al BBVA, el passat cap de setmana del 24 al 26 de maig, no necessita de gaires descripcions, perquè és prou coneguda per totes les persones que treballem al BBVA-Catalunya. Les cues, la tensió, l'estrés, les prolongacions de jornada,... han esdevingut la penosa normalitat. 

La formació ha estat insuficient, hi ha manca d'informació sobre procediments i  normativa i amb la integració a mig fer es comença a pressionar per objectius. Tot això forma part dels problemes. CCOO, com sempre, volem aportar solucions.

Solució nº 1: Cal una compensació específica pel sobreesforç del cap de setmana de la integració. A la carta que vam adreçar a RRHH el 17-5-13 (tornem a adjuntar còpia) ja concretàvem unes compensacions. Tot i que per a la gent de SSCC implicada s'ha acceptat  aplicar el sistema existent a SSCC de Tres Cantos (Madrid), encara no s'ha indicat cap procediment per a les persones de la xarxa.

Solució nº 2: Cal compensar els sobreesforços que es continuen realitzant. Celebrem que el DT, sr. Xavier Queralt, ens agraeixi la nostra part en l'èxit, i que ens digui “Sóc conscient que en alguns casos això ha significat esforços personals amb horaris excepcionals”. Potser no sap, però, que la integraciócontinua significant esforços personals, i encara no consta com es traduirà, de forma tangible, aquesta consciència.

Solució nº 3: Cal normalitzar les relacions laborals al BBVA dins de la legalitat. Les hores extraordinàries s'han de pagar. I per a pagar-les, s'han d'anotar i notificar mitjançant la llibreta d'hores extraordinàries (per a sol·licitarla: e-spacio personal > Herramientas > Aprovisionamiento > Solicitud de material; la llibreta té el codi 210000037). No caldria recordar-ho, però si es fan hores extres i no es paguen es cometen dos delictes: un d'estafa als treballadors/es, que treballen sense cobrar, i un de frau a la Seguretat Social, que deixa de cobrar les cotitzacions per aquestes hores (i després ens volen rebaixar les pensions!!).  Les exigències il·legals, com les de prolongar jornada, tenen una resposta adequada: NO!.

Solució nº 4: Cal fer les contractacions temporals necessàries per a cobrir les mancances actuals. Amb persones que ja coneguin l’operatòria, amb número d'usuari propi, sense que ningú s'hagi de saltar la normativa del propi banc (que prohibeix cedir l'usuari o password a qualsevol altra persona).

Solució nº 5: Cal respecte i negociació, no propines i caritat. Les compensacions s'han d'acordar amb els sindicats (CCOO, el 53,3% de la representació sindical al BBVA-Catalunya), no deixar-les per a l'incert i arbitrari AVE del 2014 o d'altres fórmules practicades a societats feudals. Si l'empresa té propostes, que ens les plantegi i en parlarem.

Aquest divendres 14 de juny, CCOO ens entrevistarem amb RRHH de Catalunya. Reiterarem les nostres propostes, reclamarem resposta a la carta que els vam adreçar i expressarem la nostra disposició a negociar. El que volem és trobar solucions per a la plantilla i adequar-nos a la legalitat i la normativa: no cal que es facin cap foto amb nosaltres.

El proper dimarts 18 de juny, es reunirà la comissió executiva de la nostra Secció Sindical. Allà avaluarem el procés i l'actitud de l'empresa i prendrem les decisions que corresponguin. Esperem que la decisió pugui ésser la de celebrar l'acord amb el banc, perquè aquest manifesti amb fets el seu reconeixement a la plantilla i el seu respecte a la legalitat. Perquè, quan hi ha problemes sense solucions, el que hi ha és conflicte.

Seguim treballant, seguirem informant.

12 de Juny de 2013

llegir Comunicat en pdf 
leer Comunicado en pdf


Algunos Iconos extraídos de Freepik (www.flaticon.com) licencia de CC 3.0 BY