Arquivado en Comunicats, Ocupacio

QUÈ ATREVIDA ÉS LA IGNORÀNCIA

SECCIÓ SINDICAL ESTATAL DE CCOO-GRUP BMN

Així és. Després de la reunió de la Comissió de Seguiment de l’Acord de l’ERO de 28/05/13, els sindicats SECP, SIC (CSICA) y SELG (CIC), que ahir actuaren amb una sola veu, tingueren l’ocurrència de proposar al banc que becaris universitaris substitueixin treballadors de vacances.



Este artículo se publicó originalmente en bmn (Sección Sindical Estatal Grupo BMN) ,


pdf print pmail

QUÈ ATREVIDA ÉS LA IGNORÀNCIA

Així és. Després de la reunió de la Comissió de Seguiment de l’Acord de l’ERO de 28/05/13, els sindicats SECP, SIC (CSICA) y SELG (CIC), que ahir actuaren amb una sola veu, tingueren l’ocurrència de proposar al banc que becaris universitaris substitueixin treballadors de vacances.

L’empresa, com no podia ser d’una altra manera, va mostrar la seva conformitat davant semblant regal. Més rar és que també la recolzés, juntament amb l’empresa, la UGT, però que siguin ells qui s’expliquin.

Per aclarir-nos, la proposta d’aquest grup de sindicats és il·legal, però el que és més greu és que és d’una descomunal falta de consideració de cap als companys i companyes afectats per les distintes mesures de l’ERO que veurien com mentre ells veuen la seva jornada reduïda o els seus contractes suspesos, el banc, perquè així ho ha proposat qui es diu representant laboral, col·loca becaris sense contracte a fer la seva feina. CCOO entén que si el banc necessita força laboral per reforçar oficines en el període de vacances, aquí estan els treballadors amb el contracte suspès, la majoria disposats a tornar a treballar.

Però és que a més, l’original proposta pateix d’una monumental ignorància. Els becaris no poden substituir a treballadors en vacances. Un becari està per a formar-se, ha de tenir un tutor que supervisi la seva formació i no són personalment responsables de possibles errades en la feina,... Si la figura dels becaris s’utilitza com legalment cal fer-ho, suposen més feina del que treuen per la dedicació que requereixen del seu instructor. I qui es prestaria avui a aquesta tasca després de les esgotadores jornades?

Fins a tal punt és descabellada la proposta que la simple insinuació de CCOO de què no recolzaria tal proposta ha servit perquè el banc hagi reculat, perquè coneix el frau de llei que suposaria enviar becaris a les oficines a substituir treballadors.

Per a CCOO, la proposta d’aquest grup de sindicats és:

  1. Un frau a la plantilla afectada per reduccions o suspensions dels seus contractes.
  2. Un frau a la societat i a l’ingent nombre d’aturats.
  3. Un frau a la Universitat i a l’alumnat que es veu obligat a una tasca laboral, no formativa, que res té a veure amb els seus estudis.

IGNORÀNCIA O FRAU ALS DRETS DELS TREBALLADORS.
NO SABEM EL QUE ÉS PITJOR.

CCOO, EN DEFENSA DEL TREBALL DIGNE



Infórmate

CCOO Servizos é un sindicato, é Comisións Obreiras nos sectores de Comercio, Financeiro, administrativo, das TIC, Hostalería, Telemarketing, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Onde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es