Archivado en Comunicats, Salari, beneficis socials

Qualitat de Què?, passiò per Qui?

Nòmina - Economat

Vam tancar el 2007 amb l’amarg regust de confirmar que el BBVA no havia tingut mai cap intenció de celebrar el 150 aniversari amb la plantilla, i de veure com amb les 17.000 signatures lliurades, se’n feien una gorra.


Este artículo se publicó originalmente en BBVA (Sección Sindical BBVA) ,


pdf print pmail

Tot just acabem d’encetar aquest 2008, i ja tenim noves mostres del menyspreu que sembla que els treballadors i treballadores inspirem a la direcció d’aquest Banc. Veiem tres exemples

NÒMINA MES DE GENER.
Al Conveni signat l’any passat,  es recull que “Per a l’any 2008 i amb efectes econòmics des d’1 de gener, s’aplicarà el 2% d’increment a tots els conceptes retributius...”. Doncs bé, ja hem comprovat com això no s’ha produït en aquesta nòmina, quan fa molts mesos que estava previst. Per què? La direcció de RRLL ha decidit que d’aquesta manera és millor per a nosaltres. Que així entendrem millor les nòmines, ja que el proper mes s’aplicarà també la regularització de l’1,45% sobre el salari del 2007.

Agraïm el sobtat interès per facilitar-nos la comprensió de la nòmina, quan portem anys que per fer-ho calen coneixements avançats de criptografia, però és evident que ens trobem davant d’un flagrant incompliment del Conveni.

Pel  banc probablement sí que resulti més recomanable ajornar-ho tot fins el febrer, quan es revisen també els SGA, i de passada, mira tu per on, aquesta retenció dels nostres diners els hi produiran uns inesperats rendiments. Valor afegit, en diuen ara.

Per a nosaltres, però, el “més recomanable” és que ens paguin el que ens deuen. Per tant, animem a tothom que el proper dia 1 de febrer demani una bestreta del mes en curs, equivalent al 2% del seu salari mensual, per tal de que els nostres diners tornin al seu lloc. Es fa a través d’espacio, de manera còmoda i ràpida: espacio personal>portal del empleado>anticipo de nómina.

LIQUIDACIÓ ANTICIPADA DELS PREMIS D’ANTIGUITAT.
Aquesta és una opció recollida a l’Acord de BBSS, i son molts els beneficiaris que s’hi van acollir el passat mes de desembre.

Ara bé, també s’han donat casos de companys i companyes que volien exercir aquest dret i que per diverses raons no imputables a la seva voluntat (baixes de llarga durada, vacances, pèrdues del document enviat...),  no ho han pogut fer dintre del termini imposat pel Banc.

És veritat que el Banc ha concedit aquest primer quadrimestre com a nou termini per corregir aquests casos, però son molts els que se senten econòmicament perjudicats i reclamen una compensació. 

Com recuperaran els dividends abonats el mes de gener,  que no han pogut percebre per no tenir les accions dipositades? Als que tenien previst vendre les accions de manera immediata, assumint el cost fiscal que això comporta, qui els hi compensarà la davallada del preu de l’acció?

ECONOMAT DE BARCELONA
El passat dia 18 d’Octubre, en el marc de l’Acord d’homologació de BBSS i a petició de CCOO, el banc va acceptar lliurar-nos un document  pel qual es reconeix el seu compromís de manteniment a la Junta de l’Economat, malgrat haver substituït els vals per un abonament en nòmina per l’import corresponent. D’aquesta manera tots els treballadors i treballadores de la província de Barcelona, poden seguir obtenint interessants descomptes en les compres efectuades en determinats establiments.

La direcció de RRLL, però, ha donat instruccions per tal de que no es formalitzin els carnets pels nous titulars (Argentaria) i que tampoc es distribueixin, com es feia cada any, els llibrets on es detallen els comerços adherits. Suposem que ho fan també pel nostre bé, amb el lloable propòsit d’evitar-nos temptacions consumistes, però, novament, el que reflecteix és un insultant menyspreu pels nostres drets, i una vulneració més dels acords signats.

Amb prou feines fa dos mesos de l’homologació de BBSS i ja ens veiem obligats a demanar una reunió de la Comissió Interpretativa de l’Acord per tal d’esmenar aquesta situació.

I el nostre President diu que aquest és el millor lloc per treballar. Au va!

Seguim treballant, seguirem informant

22 de gener de 2008

Llegir Comunicat en pdf

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es