Archivado en Comunicats, Salari, beneficis socials

Nòmina - Economat

Qualitat de Què?, passiò per Qui?


Vam tancar el 2007 amb l’amarg regust de confirmar que el BBVA no havia tingut mai cap intenció de celebrar el 150 aniversari amb la plantilla, i de veure com amb les 17.000 signatures lliurades, se’n feien una gorra.


pdf
print
pmail

Tot just acabem d’encetar aquest 2008, i ja tenim noves mostres del menyspreu que sembla que els treballadors i treballadores inspirem a la direcció d’aquest Banc. Veiem tres exemples

NÒMINA MES DE GENER.
Al Conveni signat l¬íany passat,¬† es recull que ¬ďPer a l¬íany 2008 i amb efectes econ√≤mics des d¬í1 de gener, s¬íaplicar√† el 2% d¬íincrement a tots els conceptes retributius...¬Ē. Doncs b√©, ja hem comprovat com aix√≤ no s¬íha produ√Įt en aquesta n√≤mina, quan fa molts mesos que estava previst. Per qu√®? La direcci√≥ de RRLL ha decidit que d¬íaquesta manera √©s millor per a nosaltres. Que aix√≠ entendrem millor les n√≤mines, ja que el proper mes s¬íaplicar√† tamb√© la regularitzaci√≥ de l¬í1,45% sobre el salari del 2007.

Agra√Įm el sobtat inter√®s per facilitar-nos la comprensi√≥ de la n√≤mina, quan portem anys que per fer-ho calen coneixements avan√ßats de criptografia, per√≤ √©s evident que ens trobem davant d¬íun flagrant incompliment del Conveni.

Pel  banc probablement sí que resulti més recomanable ajornar-ho tot fins el febrer, quan es revisen també els SGA, i de passada, mira tu per on, aquesta retenció dels nostres diners els hi produiran uns inesperats rendiments. Valor afegit, en diuen ara.

Per a nosaltres, per√≤, el ¬ďm√©s recomanable¬Ē √©s que ens paguin el que ens deuen. Per tant, animem a tothom que el proper dia 1 de febrer demani una bestreta del mes en curs, equivalent al 2% del seu salari mensual, per tal de que els nostres diners tornin al seu lloc. Es fa a trav√©s d¬íespacio, de manera c√≤moda i r√†pida: espacio personal>portal del empleado>anticipo de n√≥mina.

LIQUIDACI√ď ANTICIPADA DELS PREMIS D¬íANTIGUITAT.
Aquesta és una opció recollida a l’Acord de BBSS, i son molts els beneficiaris que s’hi van acollir el passat mes de desembre.

Ara bé, també s’han donat casos de companys i companyes que volien exercir aquest dret i que per diverses raons no imputables a la seva voluntat (baixes de llarga durada, vacances, pèrdues del document enviat...),  no ho han pogut fer dintre del termini imposat pel Banc.

√Čs veritat que el Banc ha concedit aquest primer quadrimestre com a nou termini per corregir aquests casos, per√≤ son molts els que se senten econ√≤micament perjudicats i reclamen una compensaci√≥.¬†

Com recuperaran els dividends abonats el mes de gener,  que no han pogut percebre per no tenir les accions dipositades? Als que tenien previst vendre les accions de manera immediata, assumint el cost fiscal que això comporta, qui els hi compensarà la davallada del preu de l’acció?

ECONOMAT DE BARCELONA
El passat dia 18 d¬íOctubre, en el marc de l¬íAcord d¬íhomologaci√≥ de BBSS i a petici√≥ de CCOO, el banc va acceptar lliurar-nos un document¬† pel qual es reconeix el seu comprom√≠s de manteniment a la Junta de l¬íEconomat, malgrat haver substitu√Įt els vals per un abonament en n√≤mina per l¬íimport corresponent. D¬íaquesta manera tots els treballadors i treballadores de la prov√≠ncia de Barcelona, poden seguir obtenint interessants descomptes en les compres efectuades en determinats establiments.

La direcció de RRLL, però, ha donat instruccions per tal de que no es formalitzin els carnets pels nous titulars (Argentaria) i que tampoc es distribueixin, com es feia cada any, els llibrets on es detallen els comerços adherits. Suposem que ho fan també pel nostre bé, amb el lloable propòsit d’evitar-nos temptacions consumistes, però, novament, el que reflecteix és un insultant menyspreu pels nostres drets, i una vulneració més dels acords signats.

Amb prou feines fa dos mesos de l’homologació de BBSS i ja ens veiem obligats a demanar una reunió de la Comissió Interpretativa de l’Acord per tal d’esmenar aquesta situació.

I el nostre President diu que aquest és el millor lloc per treballar. Au va!

Seguim treballant, seguirem informant

22 de gener de 2008

Llegir Comunicat en pdf