Archivado en Comunicats

Taxacions sota sospita?


Taxador de la Caixa denuncia les males pr脿ctiques d'aquesta


pdf
print
pmail

Ens consta que a moltes oficines de la nostra Entitat aquest darrer divendres va arribar una c貌pia d聮un escrit suposadament fet pel Sr. J.M. Batlle (taxador) adre莽ada al Cap del Departament d聮Inversions-Pr猫stecs.

En aquest escrit es fan una s猫rie d聮afirmacions que, de ser certes, s贸n molt preocupants.

Tal i com 茅s diu a la carta, molt possiblement arran de la inspecci贸 del Banc d聮Espanya feta al servei de taxacions de Caixa Laietana, la nostra Entitat va modificar els procediments de taxacions, amb els canvis interns i externs adients. Canvis que, tot s聮ha de dir, han provocat un aut猫ntic enrenou organitzatiu, per a desesperaci贸 de molts clients que han vist com l聮aprovaci贸 de les seves operacions s聮alentien injustificadament. Endarreriments que, com podeu imaginar, tamb茅 han desesperat als companys que havien de presentar les operacions. Retards injustificables, qu猫 en cap cas cal atribuir als companys de serveis centrals, sin贸, com sempre en aquesta casa, al desgavell de programaci贸 i organitzaci贸 al que ens t茅 acostumats aquesta maldestra Direcci贸.

L聮escrit, m茅s endavant, entra a insinuar fets que podrien afectar fins i tot, a la pr貌pia estabilitat de la Caixa.

Diu l聮escrit que Alts C脿rrecs de la Caixa van pressionar-lo (a en Batlle) per tal d聮incomplir la normativa existent, a fi i efecte d聮emmotllar els valors de les taxacions a les 聯necessitats聰, de tal manera que certes operacions s聮aprovessin sense que certs 聯condicionants聰 obstaculitzessin dites operacions.

A ning煤 se li escapa que en l聮actual clima d聮incertesa financera mundial, que afecta, com tothom sap, la q眉esti贸 hipotec脿ria, un 聯affaire聰 com aquest podria suposar un clar descr猫dit de la nostra Entitat que podria afectar-la greument. Que el mercat arrib茅s a sospitar que les hipoteques concedides a Caixa Laietana no es fonamenten en taxacions basades en criteris objectius i raonables, sin贸 en el criteri de que tal o qual operaci贸 s聮ha de fer perqu猫 alg煤 ho vol, 茅s un tema preocupant i molt greu.

I tots sabem que el m贸n financer basa la seva for莽a, principalment, en la confian莽a dels agents financers, i que si un d聮ells la perd, el seu dest铆 pot esdevenir incert.

Per tot plegat, doncs, i preocupats com estem per aquestes afirmacions que posen en dubte la credibilitat de la nostra Instituci贸 i d聮alguns dels seus directius, ens hem adre莽at a la Direcci贸 per tal que ens aclareixi a tots la situaci贸 i, si s聮escau, de quines s贸n les mesures que pensa prendre per a garantir la credibilitat posada en dubte de la nostra Entitat.