Archivado en Convenis Col·lectius

Temps de solucions

Conveni. Comunicat 10


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

En el nostre anterior comunicat de Conveni dèiem que la patronal ACARL es prenia un “temps mort”. Doncs bé, aquest ja ha conclòs. El pròxim dia 26 de setembre està prevista la represa formal de les negociacions, i ja és hora d'arribar a solucions.

Fins ara ACARL s'ha limitat a afirmar que la plataforma sindical conjunta és econòmicament inabordable, sense fer pública, per la seva banda, la concreció de quines són les matèries que volguessin acordar, més enllà d'una genèrica demanda de flexibilitat.

Això es deu, sens dubte, a que les seves pretensions inicials s'han centrat a desregular, que no flexibilitzar, salaris, jornada i mobilitat. Conscients, com són, del rebuig sindical ferm i unitari a les seves propostes, han desistit de gran part de les seves inicials intencions, instal•lant-se malenconiosament (*) en un “impasse”, que COMFIA-CCOO estem decidits a trencar.

Els resultats econòmics passats justifiquen les propostes que hem fet. La patronal, parafrasejant el famós aforisme financer, addueix que “resultats passats no garanteixen resultats futurs”. No obstant això, o ara s'inverteix en les plantilles, el recurs més propi de les entitats, o segur que el futur sí serà més fosc.

És temps de decidir i d'acordar. És la responsabilitat i l'obligació d'ambdues parts, però és, sobretot, la nostra determinació. La pròxima ronda de negociació ha de substanciar ja un Conveni Col•lectiu. De no ser així, COMFIA-CCOO proposarem a la resta de sindicats coordinar les accions necessàries perquè el conjunt dels treballadors i treballadores acabem per “convèncer” a la patronal ACARL.

(*) Malenconia 1. f. Tristesa vaga, profunda, assossegada i permanent, nascuda de causes físiques o morals, que fa que no trobi qui la pateix gust ni diversió en no-res.

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es