Archivado en Comunicats

Caixa Sabadell - Comunicat

2007 SOL I OMBRES


Fa un any per aquestes dates, ens pregunt脿vem si tindr铆em un NOU RUMB en les relacions laborals. La pregunta ens la f猫iem perqu猫 durant l聮any 2006 les relacions laborals s聮havien enterbolit. La resposta hores d聮ara 茅s que encara no l聮hem trobat.


pdf
print
pmail

Aquest any s聮han signat dos acords molt importants per la plantilla, com han estat el de jubilacions parcials, que ha perm猫s a m茅s de 70 empleats i empleades finalitzar (gaireb茅) la seva vida laboral abans dels 65 anys i el d聮igualtat d聮oportunitats i conciliaci贸 vida laboral-personal que aporta transcendentals aven莽os en aquests aspectes i que ha servit de refer猫ncia en tot el sector financer.

Malgrat tot, les relacions amb la Direcci贸 segueixen embarrancades. Per貌 no solament estan deteriorades les relacions entre la Direcci贸 i la RLT, sin贸 que algunes q眉estions s聮estan traslladant innecess脿riament a la plantilla. Un clar exemple del que estem dient 茅s el do que ha tingut la Direcci贸 en espatllar-nos els tres darrers Nadals: 2005 tarda de Reis; 2006 pagament IRPF lot de Nadal; 2007 tardes dijous. D聮altres poden ser la nova pol铆tica disciplin脿ria, l聮eliminaci贸 de l聮equip volant, la misteriosa desaparici贸 del PDP, la manca de claredat del nou Pla de Desenvolupament Professional, etc.

Aquestes actuacions, de les que els representants dels treballadors en tenim coneixement en l聮煤ltim moment i en la majoria dels casos sense dret a opini贸, s贸n les que porten al desenc铆s dels empleats, sense que la Caixa en tregui res positiu.

El problema que t茅 la Direcci贸 茅s la manera de fer les coses. Tira pel dret, sense mesurar les conseq眉猫ncies ni tenir en compte el parer dels dem茅s i s聮instaura una manca de confian莽a entre les parts que mina el futur. Segurament algunes decisions que s聮han pres estaven justificades, per貌 el desenvolupament ha estat desastr贸s.

Feia 10 anys que Caixa Sabadell no tenia cap den煤ncia per part dels representants del treballadors. Aquest any, n聮ha tingut v脿ries. La secci贸 sindical de CCOO preferim el di脿leg a la den煤ncia, i aix铆 ho hem demostrat al llarg del temps, per貌 la Direcci贸 no ha deixat opci贸. La Inspecci贸 de Treball ha donat la ra贸 al Comit猫 d聮Empresa en les den煤ncies que es van presentar per manca d聮informaci贸 d聮horaris (com a conseq眉猫ncia del nou sistema de marcatge) i defici猫ncies en el model de c貌pia b脿sica de contractaci贸.

D聮altra banda hem observat com la Direcci贸 ha propiciat l聮enfrontament de la plantilla contra els seus representants, seguint l聮estrat猫gia del 聯divideix i guanyar脿s聰. Ens sentim legitimats per exigir-li a la Direcci贸 que mesuri amb responsabilitat les conseq眉猫ncies de les seves accions i eviti per davant de tot enfrontaments entre la mateixa plantilla, que no s贸n beneficiosos per a l聮Entitat, ni comercialment ni humanament.

Com que som persones tossudament optimistes, pensem que aquesta situaci贸 millorar脿 l聮any vinent, malgrat els negres n煤vols que s聮acosten econ貌micament parlant. Aix铆 doncs, ens proposem millorar en qualitat i quantitat les relacions amb la Direcci贸, i intentar resoldre temes com la contractaci贸 de treballadors amb discapacitat o empreses d聮inserci贸 laboral, establir un pla de formaci贸 / desenvolupament amb unes regles de joc conegudes per tothom, millorar tot el referent a operacions financeres amb empleats, emprendre accions de RSE, aconseguir que la prevenci贸 de la salut laboral faci un pas endavant i universalitzar el sistema d聮incentius.

FELI脟 ANY NOU, PAU I PROSPERITAT PER TOTHOM I PER CAIXA SABADELL

Una bona ra贸 per afiliar-te a CCOO:

En moments de crisis i incerteses, els treballadors i treballadores hem d聮estar units en una organitzaci贸 forta.