Archivado en Comunicats, beneficis socials

Caixa Sabadell - Comunicat

PEL REPARTIMENT DE LES RESPONSABILITATS FAMILIARS. EXERCIM ELS NOSTRES DRETS, TOTS i TOTES!


L聮Acord per la Conciliaci贸 de la vida laboral, familiar i personal i la Igualtat entre dones i homes que es va signar a Caixa Sabadell el passat 20 d聮abril estableix una s猫rie de millores substancials respecte el Conveni i la Llei Org脿nica 3/2007 de les que ens sentim realment satisfets.


pdf
print
pmail

Di脿riament rebem consultes de companys i companyes sobre temes de conciliaci贸, ja que la normativa escomplexa i a la vegada dispersa. Per aix貌 hem ref貌s aquesta informaci贸 en un d铆ptic que rebreu properament.

De moment, us relacionem les mesures m茅s importants i us animem a que les utilitzeu sense cap recan莽a ja que, tal i com estableix l聮acord, 茅s d聮aplicaci贸 a tots els empleats i empleades de Caixa Sabadell, independentment del c脿rrec, nivell professional o lloc de treball que n聮ocupen. No serveix de res tenir un dels millors pactes de conciliaci贸 de l聮Estat si darrera no hi ha el nostre suport: aprofitem les diverses possibilitats que ens ofereix!

  • Flexibilitzar l聮hora d聮entrada en 陆 hora a les oficines i en 1 hora a SSCC.

  • La reducci贸 de jornada aborda dos canvis importants i molt interessants: s聮ha allargat el per铆ode fins que el/la fill/a menor compleixi 12 anys i, s聮han suprimit els m铆nims de reducci贸 a demanar. A m茅s us recordem que 茅s l聮empleat/da qui defineix l聮horari i com vol aplicar la reducci贸: concentrar-la en un dia a la setmana, el mateix temps cada dia,...

  • 10 dies de perm铆s o borsa de 70 hores per a utilitzar en casos de malaltia o accident greu de familiars fins a segon grau de consanguinitat o afinitat, adopci贸 internacional, visites m猫diques (pr貌pies o de fills i familiars dependents), entrevistes amb tutors, ...

  • S聮amplia el perm铆s per naixement de fill/a a 5 dies. I no oblidem el descans de paternitat (13 dies inicialment), 茅s una fita que ha costat molt d聮assolir. Des d聮aqu铆 aprofitem per fer una crida a la corresponsabilitat a tots els que s贸u pares: mentre els homes no facin 煤s dels permisos, les dones seguiran estant en inferioritat de condicions en el m贸n laboral.

  • Ampliaci贸 dels permisos de defunci贸, accident, malaltia greu, hospitalitzaci贸 o intervenci贸 quir煤rgica de familiars fins al 2n grau de consanguinitat o afinitat a 3 dies / 5 dies si cal despla莽ament; naixement de n茅ts/es o trasllat de domicili habitual, 2 dies.

  • Nous permisos no retribu茂ts per adopci贸 internacional, tractaments de reproducci贸 assistida, llarga hospitalitzaci贸 de parents fins a segon grau de consanguinitat o afinitat, finalitzaci贸 d聮estudis de grau superior i doctorats. Amb una durada d聮entre una setmana i sis mesos i reingr茅s autom脿tic al lloc de treball.

  • Nou sup貌sit d聮exced猫ncia d聮un any per a fins de car脿cter solidari amb reingr茅s a l聮entitat i per finalitzar estudis superiors, mestratges i doctorats, es garanteix lareserva del lloc de treball.

  • Avantatges socials per als empleats en exced猫ncia que acreditin no dur a terme una activitat retribu茂da: manteniment de condicions preferencials en pr茅stecs ja concedits i cobrament dels incentius corresponents a la fracci贸 d聮any treballat. En exced猫ncies per cura de fills o familiars es percebran 铆ntegrament els ajuts de formaci贸 i guarderia i l聮aportaci贸 anual al Pla de Pensions durant el primer any. Per aquestes 煤ltimes tamb茅 es podr脿 sol聲licitar car猫ncia d聮un any en el pr茅stec d聮habitatge habitual i un addicional de fins al 40% de la retribuci贸 anual, amb car猫ncia d聮un any i l铆mit d聮endeutament del 40% a l聮Euribor 12 mesos.

  • Increment de l聮ajut econ貌mic per natalitat a 500 eur, revisable anualment segons salari base conveni.

Confiem que totes aquestes mesures i d聮altres que trobareu al d铆ptic s聮adeq眉in a les vostres necessitats i us encoratgin a conciliar millor la vida laboral amb la familiar i personal.

Una bona ra贸 per afiliar-te a CCOO:

Lluitem per la igualtat de drets i oportunitats entre dones i homes en els centres de treball.