Archivado en Comunicats

COMFIA-CCOO I FES-UGT HEM SIGNAT EL IV CONVENI DE TELEM脌RQUETING, QUE A PARTIR D'AVUI S'ANOMENAR脌 DE CONTACT CENTER

SIGNAT EL IV CONVENI


Despr茅s de la signatura el passat 22 de novembre del preacord de tancament de conveni, avui 5 de desembre els sindicats majoritaris, COMFIA-CCOO i FES-UGT, hem procedit a la signatura del Conveni Col路lectiu que ser脿 el marc legal en el qual es desenvolupar脿 el sector durant els pr貌xims tres anys.


pdf
print
pmail
Un conveni que des de l'inici de les negociacions ha vingut marcat per la deslocalitzaci贸, per貌 que tanmateix, aporta solucions per a construir un sector que doni m茅s valor en els seus serveis i segueixi incloent increments salarials per sobre de l'IPC.

Els qui tenim la responsabilitat de la signatura del Conveni sabem que amb la contractaci贸 d'una consultora independent (triada entre patronal i sindicats) comen莽arem a establir les bases de les noves categories professionals i de la corresponent formaci贸 necess脿ria per a cobrir-les. Per aix貌 la contractaci贸 d'aquesta consultora 茅s pe莽a fonamental en aquest conveni, perqu猫 d'aquesta manera i no amb el conflicte sense objectiu, podrem garantir l'alt valor afegit que necess脿riament caldr脿 reflectir en la retribuci贸 dels treballadors.

En aquest conveni ja es plasmen dues noves categories: Formador i Agent de Qualitat (Quality), que fins al moment, als treballadors que realitzaven aquestes funcions, no se'ls reconeixien. El salari per a aquestes categories s'equipara al d'un coordinador.

La llei d'igualtat tamb茅 s'inclou en aquest conveni, tema molt important en el nostre sector, ja que m茅s del 75% s贸n dones. Entre les millores que recull: acumulaci贸, a elecci贸 de la mare, de l'hora de lact脿ncia en 15 dies; mesures de protecci贸 social per a dones v铆ctimes de la viol猫ncia de g猫nere; tipificaci贸 de l'assetjament per ra贸 de g猫nere com falta molt greu.

En relaci贸 als Permisos retribu茂ts s'inclou la intervenci贸 quir煤rgica sense hospitalitzaci贸 que requereixi rep貌s domiciliari (en l'actualitat la Llei reconeix 2 dies; en el conveni s'amplia a 3 dies). Tamb茅 en aquest punt hem incl貌s una millora, ja que tant en el rep貌s domiciliari, com en l'hospitalitzaci贸 el dret al gaudi dels 3 dies podr脿 ser dintre dels 10 primers dies

En aquest conveni tamb茅 deixem resolt el pagament promig dels plusos en vacancesper a totes les empreses del sector, deixant pactat en conveni una f贸rmula de c脿lcul per al seu abonament, que es realitzar脿 amb un pagament 煤nic en la n貌mina del mes gener de cada any ven莽ut.

Sobre l'increment salarial, seguim garantint el poder adquisitiu de tots per a l'any 2007, a m茅s d'un guany del poder adquisitiu de 0,25 punts per als anys 2008 i 2009; xifres que no s贸n menyspreables, tenint en compte que l'煤ltima dada oficial situa la inflaci贸 interanual en el 4,1 %.

Informar-vos que segons les dades estad铆stiques del Ministeri de Treball la pujada salarial mitjana pactada en els convenis registrats 茅s d'un 2,88 %.

Per a 2007: IPC real amb car脿cter retroactiu des del 1 de gener de 2007.Recordem que l'煤ltima dada oficial taxa l'IPC en el 4.1%. Com l'IPC definitiu de l'any 2007 no el sabrem fins a entrats en 2008, rebrem, dintre dels 10 primers dies de gener-08 un pagament a compte equivalent a una pujada del 3%, cobrant la resta en la n貌mina de febrer-08. Els endarreriments que es percebran:

 Teleoperador: 356,78 euros

 Teleoperador especialista: 373,14 euros

 Gestor: 394,61 euros

 Coordinador: 408,92 euros

Per a 2008: sobre l'import de 2007 ja incrementat amb l'IPC real d'aquest any, cal sumar un 2.25% (2% 茅s l'IPC previst + 0.25%), amb cl脿usula de revisi贸 en el cas que l'IPC real de 2008 sigui superior a aquest 2% previst.

Per a 2009: sobre l'import de 2008 ja incrementat amb l'IPC real d'aquest any, cal sumar un 2.25% (2% 茅s l'IPC previst + 0.25%), amb cl脿usula de revisi贸 en el cas que l'IPC real de 2009 sigui superior a aquest 2% previst.

Des de FES-UGT i COMFIA-CCOO, valorem la signatura d'aquest conveni com positiva, sabent que aix貌 suposa enfrontar-nos a la demag貌gia interessada d'altres sindicats que anteposen els seus interessos electorals a garantir el manteniment de l'ocupaci贸 i la capacitat adquisitiva dels treballadors.

 

5 de desembre de 2007