Archivado en Comunicats, Salut Laboral

Reconeixements mèdics

02 03 07 Recordeu que la data límit per poder enviar l’acceptació del reconeixement mèdic és el 5 de març. (PDF:Cat. / Cast.)


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail


Reconeixements mèdics


Un any més l’empresa a través del Servei de Prevenció ha fet la convocatòria, per Intranet, dels reconeixements mèdics a realitzar durant l’any 2007. Recordeu que la data límit per poder enviar l’acceptació del reconeixement mèdic és el 5 de març.
Molts de nosaltres hem quedat sorpresos que ens convoquin una altre vegada quan encara no ens han fet el reconeixement mèdic corresponent a l’any 2006.
Moltes han estat les queixes de persones que no han fet la revisió mèdica corresponent per motius diversos. Uns perquè diuen que no han vist la convocatòria d’intranet, d’altres perquè tot i havent comunicat que estan interessats en fer la revisió mai han estat convocats, altres perquè el dia que van ser convocats va ser impossible, per motius de feina, deixar el lloc de treball i molts d’altres amb motius diversos, com per exemple que eren citats per fer l’extracció de sang a la una del migdia.
Des de CCOO vam preguntar a l’empresa per què es produeixen aquestes situacions, vam plantejar una modificació del sistema de convocatòria per un altre de molt més efectiu i vam exigir que vetllessin pel dret que tenim tots els empleats de poder fer la revisió amb normalitat i no com si es tractes d’una cursa d’obstacles. Aquestes situacions poden arribar a fer pensar que l’empresa té un especial interès en fer el mínim nombre possible de revisions mèdiques, ja que actualment el cost de les revisions van a càrrec de l’empresa.
L’empresa ha respost que posa els mitjans necessaris perquè les revisions es realitzin amb normalitat i que no canviaran el sistema de convocatòria, ja que segons ells, la quantitat d’empleats que realitzen el reconeixement es pot considerar normal. Aquest argument xoca frontalment amb el resultat d’un estudi fet per nosaltres: a nivell general només fan la revisió mèdica entre un 45% i un 50% del total de la plantilla que l’hi correspon fer-la.
Tot i així, hi ha zones com Andalusia que només la fan un 39% de la plantilla que l’hi correspon, i Astúries que se situa en un 40%. A més a més, des del mes de novembre, el Banc ha decidit de forma unilateral eliminar la Unitat Bàsica de Salut d’Oviedo, la qual cosa encara ha agreujat molt més la situació.
Per tant, des de CCOO insistim una vegada més que tots els empleats fem ús del nostre dret de demanar que ens facin la revisió mèdica corresponent i també reivindiquem que:
• El sistema de convocatòria sigui més personalitzat i efectiu
• Que els horaris de les revisions siguin el més racionals possible
• Que es compleixin els plaços pactats de la revisió
• Que l’empresa hi dediqui els mitjans necessaris
Des de CCOO continuarem treballant perquè el dret a la salut sigui acceptat i assumit per aquesta empresa.
Continuarem informant.


Sabadell, març de 2007

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es