Archivado en

Comunicat / 22 Octubre 2007 - Sogeti

Aquesta "proposta" es un engany


Ens ha arribat la tan esperada ¬ďproposta salarial¬Ē per part de l¬íempresa. Aqu√≠ la teniu:pdf
print
pmail

¬ďPropuesta¬Ē acuerdo Salarial 2008:

¬ďEn el per√≠odo de un a√Īo despu√©s de la √ļltima subida salarial el 90 % del personal de Sogeti ha de tener un incremento m√≠nimo del IPC marcado para el a√Īo. Si no se aumenta en esta cantidad en un a√Īo esto solo puede ser debido a que el √ļltimo incremento ha sido superior al IPC. En ning√ļn caso una persona podr√° estar mas de dos a√Īos sin incremento salarial.¬Ē

A primer cop d¬íull, pot resultar engany√≥s i semblar una proposta seria pel fet de que es parli de pujades m√≠nimes de l¬íIPC, que √©s part de les nostres reivindicacions. Per√≤ fent una m√≠nima an√†lisi qualsevol s¬íadona que aix√≤ no √©s una proposta salarial, sin√≥ un nou intent de demorar la negociaci√≥ amb les mateixes ambig√ľitats de sempre per a no arribar a un acord.

Esgranem una mica la ¬ďproposta¬Ē:

  • Es parla de ¬ďun a√Īo despu√©s de la √ļltima subida salarial¬Ē, el que indica la intenci√≥ de seguir mantenint la pol√≠tica actual de fer les pujades de manera individual al llarg de l¬íany, mantenint aix√≠ la pressi√≥ de promeses o c√†stigs futurs, i generant desigualtats entre la plantilla. En definitiva, lo que tenim actualment.
  • Es reserven un contingent d¬íun 10% de possibles congelacions salarials o p√®rdues de poder adquisitiu, que sense uns criteris clars de pertinen√ßa a aquest grup podran utilitzar per a castigar salarialment a discreci√≥. Continuem amb el ¬ďpal i pastanaga¬Ē.
  • - La ¬ďproposta¬Ē diu que ¬ďSi no se aumenta en esta cantidad en un a√Īo esto solo puede ser debido a que el √ļltimo incremento ha sido superior al IPC ¬ď. O el que √©s el mateix, si alg√ļ en el 2007 ha obtingut una actualitzaci√≥ superior o igual a 2,8% (IPC+0,1%), a l¬íany 2008 pot estar congelat o tenir actualitzacions molt per sota de l¬íIPC. Continuem baixant el sou a la plantilla.
  • - S¬íaclareix finalment que ¬ďEn ning√ļn caso una persona podr√° estar mas de dos a√Īos sin incremento salarial.¬Ē, per√≤ reafirmen aqu√≠ que una persona pot romandre dos anys ¬ďcastigada¬Ē en aquest grup del 10% que es guarden com ¬ďmasmorra salarial¬Ē sense que hagin argumentat amb quins criteris s¬íentra en aquest grup. Aix√≤ sense comptar que es tracta d¬íuna proposta salarial per a 2008, amb el que una persona congelada des de fa dos anys, l¬íany vinent pot tamb√© estar congelada a falta d¬íacord per a 2009. Engany solapat en forma de ¬ďproposta¬Ē.
  • - No s¬íaclareix quin percentatge de la massa salarial es te previst pujar pel proper any, amb el que suposa una dificultat afegida per a valorar altres q√ľestions, com la possible recuperaci√≥ del poder adquisitiu. La ¬ďproposta¬Ē desestima treballar la recuperaci√≥ de poder adquisitiu.

I el que és més important:

Qui controla que només existeixi un 10% al que no se li aplica com mínim aquest IPC?

Els √ļnics que poden controlar-lo son els mateixos que ara estan aplicant la injusta, insolid√†ria i inefectiva pol√≠tica salarial actual, i que ja han donat mostres de saltar-se els acords escrits a la m√≠nima de canvi (recordeu l¬íaugment de la subvenci√≥ de dinar com ens vam veure obligats a acudir al SIMA). Es como assignar-li la custodia d¬íuna caixa forta a un atracabancs.

Et fiaries o buscaries una forma que realment tu poguessis comprovar?

A qualsevol empresa seria una proposta de salaris hauria, al menys:

  • - Permetre que un treballador miri en una taula, amb una s√®rie de condicionants, i s√†piga exactament la pujada m√≠nima que li correspon. Preguntar a la resta de companys per a saber si esta dins d¬íun percentatge de la plantilla per a verificar si l¬íhan aplicat be l¬íacord salarial no esta l¬íabast de ning√ļ.
  • - La refer√®ncia de l¬íIPC √©s relativa a la data de l¬íaugment, no a mesos anteriors. De fet s¬íaplica la previssi√≥ de l¬íany regularitzant al final i no com en SOGETI que ens l¬íapliquen a any passat i perdent continuament poder adquisitiu.

Tornen a pensar que els treballadors i treballadores de SOGETI ens empassem qualsevol cosa. Aix√≤ no √©s una proposta i, per tant, per a la Secci√≥ Sindical de CCOO la situaci√≥ no ha canviat: Exigim una proposta salarial seria. En conseq√ľ√®ncia, continuem amb les protestes sindicals.

Avui, dia 22 d’octubre, delegats i delegades de CC.OO. de Madrid i Barcelona realitzem la nostra protesta en les oficines de Barcelona, per a intentar fer arribar les nostres reivindicacions a la Direcció de Sogeti Internacional, aprofitant la Business Review que es realitza a aquest centre.


Descarrega Comunicat 14/2007 - Aquesta "proposta" és un engany (PDF)

Afilia't a CC.OO.!