Archivado en

XVI Conveni de Planificaci贸 / 4 Octubre 2007 - Sogeti

Conveni Sectorial Estatal TIC (II)


Com a continuaci贸 a l'anterior comunicat per a apropar el nostre Conveni Sectorial als treballadors i treballadores TIC, continuem amb aquesta segona entrega.


pdf
print
pmail

COM ESTA SITUAT EL NOSTRE CONVENI EN EL REFERENT A JORNADA DE TREBALL DAVANT ALTRES CONVENIS SECTORIALS ESTATALS?

MALAMENT, PER NO DIR MOLT MALAMENT.

Jornada M脿xima Anual

CONSULTORIA, TIC 1.826 h
TELEM脗RQUETING 1.764 h
ETT聮s 1.758 h
BANCA 1.700 h
ASSEGURANCES 1.700 h
ESTALVI 1.680 h

Jornada d'estiu (35 hores setmanals)

CONSULTORIA, TIC 0
BANCA 4 Mesos
ASSEGURANCES 3 Mesos
ESTALVI 5 Mesos
Caixes Rurals 4 Mesos
Mediaci贸 3 Mesos

QUINA ES LA DIFERENCIA ENTRE LES TAULES SALARIALS DEL NOSTRE CONVENI I ELS SALARIS MITJOS QUE ES PAGUEN EN EL SECTOR?

ABISMAL. Veiem alguns exemples:

SALARI CONVENI SALARI MITJA MERCAT
Programador Jr. 13.598 聙 15.900 聙
Programador Sr. 15.251 聙 20.200 聙
Analista Programador 21.213 聙 24.500 聙
Analista 21.685 聙 34.000 聙

驴Per qu猫 QUAN ES REVISEN LES TAULES SALARIALS DE CONVENI A L'AL脟A, AQUESTES PUJADES NO AFECTEN DE MANERA DIRECTA A LA TEVA BUTXACA?

El Art.7 del nostre Conveni estableix una cl谩usula de compensaci贸 i absorci贸.

Aix貌 significa que si el teu Salari Total > Salari Base + Plus Conveni + Antiguitat, que son els conceptes obligats per Conveni, el teu Salari Total es pot congelat.

Es a dir, si tens un concepte del tipus: Complement Salarial Pactat, Gratificaci贸 Volunt脿ria o d'altres, aquest concepte pot DISMINUIR el seu valor per absorbir el increment salarial. Conclusi贸: el empresari s'estalvia la pujada salarial del Conveni Sectorial.

PER QUE ESTEM TAN MALAMENT SITUATS DESPRES DE XV CONVENIS SIGNATS?

Des de CC.OO. creiem que bona part d'aquesta situaci贸 es produeix perque hem estat fins fa pocs anys un sector no gaire reivindicatiu i molt individualitzat. Es a dir, s'ha cregut poc o res en lo col路lectiu i no ha existit una conciencia clara de pertin猫ncia a un sector com煤.

Aquesta situaci贸 ens ha portat a una molt lenta sindicalitzaci贸 del sector, que sumat a l'alta rotaci贸 del personal, han suposat un seri obstacle en la defensa del nostres interessos. Es a dir, no hi havia m煤scul sindical, per fer front a aquesta situaci贸.

A aix貌 s'ha sumat que la Patronal d'aquest sector (AEC i ANEIMO) ha preferit un escenari de m脿xima flexibilitat, NO regulant gaireb茅 res, i apostant clarament per la individualitzaci贸 de les Relacions Laborals.

Ara es porten les mans al cap perque el sector ha crescut sota una pol铆tica exclusivament de costos, sense regulaci贸, que ha portat al sector a l'extrem de que els projectes son 聯subhastats聰 per als clients, a trav茅s d'Internet, al millor postor.

Nosaltres des de CC.OO. no volem altres XV Convenis que no aporten res a aquest sector. El Conveni XVI ha de ser el nostre I Conveni REAL i no fictici com l'actual.

COMPTEM AMB VOSALTRES 隆!Descarrega Comunicat Agrupaci贸 Estatal(PDF)

Afilia't a CC.OO.!