Archivado en Comunicats, beneficis socials

comunicat

Préstecs: modificacions obligades


El dia 25 la Direcci√≥ de RRHH ens va fer saber que s¬íabaixarien els tipus d¬íinter√®s de les hipoteques i dels pr√©stecs personals, alhora que n¬íaugmentaven la quantitat m√†xima i s¬íallargava el termini, a m√©s d¬íoferir-nos el mateix tipus d¬íinter√®s en el compte de n√≤mina que ¬ďofereix al mercat¬Ē (aix√≤ deu voler dir que, des d¬íara ens tractaran igual de b√© que a la clientela, oi?).


pdf
print
pmail

Sian benvingudes aquestes noves condicions, com qualsevol que millori les existents per als treballadors. Per√≤ no podem silenciar que la Direcci√≥, amb el seu tarann√† habitual, novament ha evidenciat el seu menyspreu pels representants dels treballadors ¬Ėi aix√≤, no ho oblidem, significa que sent el mateix menyspreu pels propis treballadors- i anuncia una mesura de gr√†cia, un regalet, que moltes vegades nosaltres els hem demanat/proposat/exigit, sense cap √®xit. La Direcci√≥ vol que la plantilla s√†piga qui s√≥n els bons de la pel¬ēl√≠cula: ells. CCOO fins i tot els vam proposar millorar els pr√©stecs de Conveni ¬Ėcom han fet en d¬íaltres caixes- que, a hores d¬íara, han quedat francament obsolets.

Tanmateix avui dia la generositat de la Direcci√≥ t√© una credibilitat molt redu√Įda. Es podria dir que cada treballador creu en aquesta generositat en una mesura inversament proporcional a la seva antiguitat: √©s a dir, quant m√©s antic menys hi creu. Perqu√® els coneix, perqu√® ja en t√© proves acumulades al llarg dels anys.

D¬íaltra banda, el fet d¬íatorgar aquestes condicions de pr√©stecs sense cap comprom√≠s signat significa que tenen les mans lliures per modificar-les quan ho creguin convenient, tantes vegades com vulguin. No tenen el lligam d¬íun comprom√≠s signat. No creuen en compromisos ¬Ėper√≤ als treballadors, en canvi, se¬íns exigeix el m√†xim comprom√≠s. No creuen en pactes, en acords: no creuen en un dels pilars de la democr√†cia. I aquesta llibertat d¬íacci√≥, amb la crisi hipotec√†ria en portes, no t√© preu.

Hi ha diverses raons que expliquen aquest atac sobtat de generositat.

¬†Una: alg√ļ deu haver esbrinat la quantitat de pr√©stecs que molts treballadors i treballadores demanen en altres entitats (a un preu millor, per vergonya nostra) amb la conseg√ľent p√®rdua de beneficis per a la Caixa. Ja era hora.

¬†Una altra: que, malgrat que facin veure que les rotacions de personal siguin les normals, cosa del mercat laboral, en el fons saben que la nostra rotaci√≥ √©s exagerada ¬Ėa Madrid √©s estrepitosa- i aix√≤ nom√©s vol dir que l¬íoferta, el projecte, com en diu la responsable de Selecci√≥ de Personal, ja no enganya gaireb√© ning√ļ, i el descontentament dels treballadors i treballadores de Caixa Pened√®s nom√©s el pot ignorar un cec o un guillat. S¬íhavia de prendre alguna mesura.

¬†Una altra: que els representants dels treballadors, els sindicats, pressionem de valent (b√©, no tots: alguns els canten el Messies de H√§endel). Com diu el Director General ¬ďposem a la plantilla en contra de la Direcci√≥¬Ē. Per√≤ nom√©s som els missatgers, posem el dit a la llaga, donem resson√†ncia a all√≤ que tothom comenta en veu baixa. Posem √®mfasi en les defici√®ncies i assenyalem mancances. No estem aqu√≠ per fer de palafreners dels que ens dirigeixen, no hem vingut per fer de majorettes en una desfilada triomfal dels reis mags del Pened√®s, no som els presentadors d¬íun acte ben√®fic patrocinat per la Direcci√≥.

Esperem que les mesures per aconseguir canviar el sentiment de frustració de la plantilla segueixin endavant, perquè n’hi ha moltes més per oferir, tantes com els hem proposat nosaltres, per exemple.

2 d’octubre de 2007 - com. 53/07

conexions_fi_article_catala Afilia't a  COMFIA-CCOO compromesos amb tu.

"Estar al dia@dia.net t'interessa"
Si vols rebre les noticies del sector gratuïtament, suscriu-te.


Passa't pel nostre BLOG de la NEGOCIACIÓN, i deixa'ns el teu comentari.