Archivado en Comunicats, beneficis socials

Préstecs: modificacions obligades

comunicat

El dia 25 la Direcció de RRHH ens va fer saber que s’abaixarien els tipus d’interès de les hipoteques i dels préstecs personals, alhora que n’augmentaven la quantitat màxima i s’allargava el termini, a més d’oferir-nos el mateix tipus d’interès en el compte de nòmina que “ofereix al mercat” (això deu voler dir que, des d’ara ens tractaran igual de bé que a la clientela, oi?).


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

Sian benvingudes aquestes noves condicions, com qualsevol que millori les existents per als treballadors. Però no podem silenciar que la Direcció, amb el seu tarannà habitual, novament ha evidenciat el seu menyspreu pels representants dels treballadors –i això, no ho oblidem, significa que sent el mateix menyspreu pels propis treballadors- i anuncia una mesura de gràcia, un regalet, que moltes vegades nosaltres els hem demanat/proposat/exigit, sense cap èxit. La Direcció vol que la plantilla sàpiga qui són els bons de la pel•lícula: ells. CCOO fins i tot els vam proposar millorar els préstecs de Conveni –com han fet en d’altres caixes- que, a hores d’ara, han quedat francament obsolets.

Tanmateix avui dia la generositat de la Direcció té una credibilitat molt reduïda. Es podria dir que cada treballador creu en aquesta generositat en una mesura inversament proporcional a la seva antiguitat: és a dir, quant més antic menys hi creu. Perquè els coneix, perquè ja en té proves acumulades al llarg dels anys.

D’altra banda, el fet d’atorgar aquestes condicions de préstecs sense cap compromís signat significa que tenen les mans lliures per modificar-les quan ho creguin convenient, tantes vegades com vulguin. No tenen el lligam d’un compromís signat. No creuen en compromisos –però als treballadors, en canvi, se’ns exigeix el màxim compromís. No creuen en pactes, en acords: no creuen en un dels pilars de la democràcia. I aquesta llibertat d’acció, amb la crisi hipotecària en portes, no té preu.

Hi ha diverses raons que expliquen aquest atac sobtat de generositat.

 Una: algú deu haver esbrinat la quantitat de préstecs que molts treballadors i treballadores demanen en altres entitats (a un preu millor, per vergonya nostra) amb la consegüent pèrdua de beneficis per a la Caixa. Ja era hora.

 Una altra: que, malgrat que facin veure que les rotacions de personal siguin les normals, cosa del mercat laboral, en el fons saben que la nostra rotació és exagerada –a Madrid és estrepitosa- i això només vol dir que l’oferta, el projecte, com en diu la responsable de Selecció de Personal, ja no enganya gairebé ningú, i el descontentament dels treballadors i treballadores de Caixa Penedès només el pot ignorar un cec o un guillat. S’havia de prendre alguna mesura.

 Una altra: que els representants dels treballadors, els sindicats, pressionem de valent (bé, no tots: alguns els canten el Messies de Häendel). Com diu el Director General “posem a la plantilla en contra de la Direcció”. Però només som els missatgers, posem el dit a la llaga, donem ressonància a allò que tothom comenta en veu baixa. Posem èmfasi en les deficiències i assenyalem mancances. No estem aquí per fer de palafreners dels que ens dirigeixen, no hem vingut per fer de majorettes en una desfilada triomfal dels reis mags del Penedès, no som els presentadors d’un acte benèfic patrocinat per la Direcció.

Esperem que les mesures per aconseguir canviar el sentiment de frustració de la plantilla segueixin endavant, perquè n’hi ha moltes més per oferir, tantes com els hem proposat nosaltres, per exemple.

2 d’octubre de 2007 - com. 53/07

conexions_fi_article_catala Afilia't a  COMFIA-CCOO compromesos amb tu.

"Estar al dia@dia.net t'interessa"
Si vols rebre les noticies del sector gratuïtament, suscriu-te.


Passa't pel nostre BLOG de la NEGOCIACIÓN, i deixa'ns el teu comentari.Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es