Archivado en Comunicats

La Patronal es demana temps mort


En la sessi贸 d'avui, 12 de Juliol, la patronal ACARL havia de donar resposta a la proposta conjunta que els sindicats CCOO, UGT i CSICA vam fer a l'煤ltima reuni贸.


pdf
print
pmail

Despr茅s de la sessi贸, nom茅s podem qualificar com a decebedora la reflexi贸 realitzada per l聮ACARL, la manca de capacitat per avan莽ar en les mat猫ries i, sobretot, la conclusi贸 final.

En ess猫ncia, l聮ACARL ha centrat la seva intervenci贸 en una valoraci贸 economicista dels nostres plantejaments en mat猫ria de salari i jornada, que li porta a afirmar que la nostra Plataforma conjunta 茅s inabordable i que les seves possibilitats de transitar en la mateixa s贸n dif铆cils o molt llunyanes. Fins a aqu铆 el que podia ser previsible per part de la Patronal.

No obstant aix貌, el que no era tan previsible era el seu seg眉ent pas: En lloc de plantejar una contraoferta seriosa i estructurada, o exposar d'una vegada quin 茅s el dibuix del Conveni pel qual aposten les Caixes, la Patronal ha demanat un 聯per铆ode de reflexi贸 per analitzar les possibilitats d'avan莽ar聰. 脡s a dir, un temps mort que, paradoxalment, es demana per part de l'equip que ni tan sols ha comen莽at a suar ni ha tirat a cistella.

Des de CCOO hem manifestat la nostra sorpresa davant d聮aquest plantejament, agreujat per la seva falta de valoraci贸 i la nul聲la correspond猫ncia amb l'esfor莽 realitzat per les organitzacions sindicals, que s铆 han estat capaces d'unificar i refondre plantejaments per elaborar la Plataforma conjunta que es va presentar en l'anterior sessi贸.

En el que portem de聽 聯partit聰 est脿 clar qui ha tingut intenci贸 de jugar i qui no ha fet ni l'intent, demostrant amb aix貌 una escassa apreciaci贸 de l'esfor莽 dels treballadors: el que s'ha fet, el que s'est脿 fent i el que es far脿, si atenem els plans estrat猫gics -a quin m茅s ambici贸s- que abunden en el nostre sector, i per al compliment dels quals no sembla que es vulgui enviar un missatge especialment motivador a les plantilles.

[... I ANUNCIA UN INCREMENT A COMPTE DEL 2%]
En la mateixa sessi贸, i vinculant-ho al temps mort que s聮聯autoconcedeixen聰, l聮ACARL ha comunicat la seva decisi贸 d'efectuar un lliurament a compte del 2%. Conv茅 recordar, en aquest sentit, que el plantejament de CCOO del passat 29 de Mar莽 va ser l'aplicaci贸 d'un increment a compte, per貌 en una quantia superior al 2%, que 茅s l'IPC previst pel govern.