Archivado en Salut Laboral

Jornada sobre lipoatr貌fia semicircular


El passat dia 4 va tenir lloc una jornada sobre LIPOATR脪FIA SEMICIRCULAR


pdf
print
pmail

 Varen intervenir ponents que pertanyien al Centre de Seguretat i Condicions de Salut en el Treball de Barcelona (CSCSTB) i a l'Ag猫ncia de Salut P煤blica del Consorci Sanitari de Barcelona, que varen explicar el treball realitzat des de mitjans de febrer, en que varen apar猫ixer els primers casos d聮aquesta 聯estranya malaltia聰.

Fins ara hi ha m茅s de 600 casos declarats de LIPOATR脪FIA SEMICIRCULAR.

L'煤ltima part de la jornada va estar dedicada a la presentaci贸 del document "LIPOATR脪FIA SEMICIRCULAR: PROTOCOL D'ACTUACI脫".

Aquest protocol t茅 com a objectiu donar pautes d聮actuaci贸 a les empreses i als professionals t猫cnics dels serveis de prevenci贸 (SP) i de les m煤tues de accidents de treball i malalties professionals de la Seguretat Social (MATMPSS) davant la sospita que treballadors/es de la seva empresa puguin estar afectats per la patologia anomenada lipoatr貌fia semicircular (LS).

Es considera que hi ha afectaci贸 de LS quan:

    -Es presenta una lesi贸 que consisteix en la p猫rdua de continu茂tat del teixit subcutani en la cuixa, l'avantbra莽, el  maluc, l聮abdomen o altres parts del cos i que 茅s visible o palpable.
    -La lesi贸 no es pot atribuir a altres causes conegudes de lipoatr貌fia.

A altres punts del mateix es diu que:

At猫s que les investigacions fetes fins al moment situen les causes de la lesi贸 en l聮脿mbit laboral, aquests episodis hauran de ser considerats com accidents de treball m煤ltiples, i per  tant, l聮empresa t茅 les mateixes obligacions que marca la normativa vigent respecte a aquests tipus d聮accident.
Un cop confirmada l聮exist猫ncia de un cas, s聮ha de fer la comunicaci贸 de accident de treball corresponent a l聮autoritat laboral, tant si la persona causa baixa como si no, de conformitat amb la normativa vigent.
A m茅s d聮aquesta comunicaci贸, en el cas de que hi hagi m茅s de 4 treballadors/es afectats/des, l聮empresa ha de comunicar-ho urgentment a l聮Autoritat Laboral en el termini m脿xim de 24 hores.

Ja que Caixa Laietana va informar a tot el personal de la plantilla que no reconeix la LS como accident de treball, us demano que el treballador/a que sospiti estar afectat per aquesta patologia, ho digui tant a la empresa com als delegats de prevenci贸 de CC.OO.

Si l聮empresa no vol recon猫ixer els casos i rebem mes de 4 comunicats de sospita, podrem fer les gestions pertinents per fer que Caixa Laietana canvi茂 d聮opini贸, i acabi reconeixent-los.

Matar贸, 10 de juliol del 2007