Archivado en Comunicats

SORTINT PER LA PORTA DEL DARRERE

Caixa Sabadell - Comunicat

Fa uns dies va ser acomiadat, com molts de vosaltres ja sabeu, el director de la segona oficina més important de Caixa Sabadell.


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

 Com en la majoria dels casos se li va imputar transgressió de la bona fe contractual i abús de confiança, com a conseqüència d’haver-se excedit en les atribucions de risc delegades en operacions d’actiu.

Tornem a insistir, una vegada més, en que tota la plantilla ha de complir escrupolosament la normativa establerta per la Caixa, per a totes les operacions. Les conseqüències de l’incompliment de la normativa poden arribar, malauradament, a ser motiu d’acomiadament (hem pogut constatar però, que algunes vegades, depenent de qui sigui la persona i de quins amics es tingui, la sanció pot quedar diluïda en una rebaixa… en un tres i no res)

El que no podem entendre, és que una vegada criminalitzat l’empleat i condemnat a la pena màxima, la Caixa faci tots els possibles perquè a curt termini (normalment una setmana) s’arribi a un acord amb l’acomiadat, reconeixent l’empresa la improcedència de l’acomiadament i pagant quasi el 100% de la indemnització màxima establerta. Si tant greu era el comportament de l’empleat que l’única sortida era l’acomiadament, per què tanta pressa per pagar aquestes quantitats?  

Segurament és perquè el treballador en qüestió no era tan culpable com la Caixa diu. O potser és que la responsabilitat no era només de l’acomiadat i anava més enllà, però algú ha de pagar els plats trencats.

Com és possible que l’assumpció de responsabilitats sempre s’aturin a nivell de Director d’oficina?

En ple segle XXI, encara no som capaços de tenir processos operatius que impedeixin que un treballador accedeixi a operacions que no li estan permeses?

Ens portarà el nou rumb un canvi de sistema operatiu adequat al temps en que vivim? O, és que comercialment a la Caixa ja li convé mantenir aquest sistema, que permet als empleats anar més enllà de la normativa sempre que sigui per captar més clients, però alhora els deixa en fals davant d’una auditoria?

I parlant d’auditories, darrerament hem observat que en alguns casos, en comptes d’una comprovació del compliment de la normativa, sembla que hi hagi una cacera d’empleats. És que s’estan orientant aquestes auditories des de Direcció?

Són preguntes que romandran sense resposta, però el que observem des de la Secció Sindical de CCOO, és:

•L’acomiadament, en molts dels casos que s’estan produint, no és l’opció adequada ni ètica, quan es va pel darrere donant diners per callar la consciència.

•No és possible què per sobre del Director d’oficina no hi hagi ningú que no tingui cap responsabilitat.

S’ha d’acabar d’una vegada per totes amb la falta de claredat i les incongruències de la normativa, i amb la ineficàcia de l’actual sistema informàtic de control d’atribucions.

EL MILLOR COMPROMÍS QUE TENIM AMB LA CAIXA ES RESPECTAR I ACOMPLIR LA NORMATIVA VIGENT.

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es