Archivado en Comunicats, Salut Laboral

LIPOATROFIA SEMICIRCULAR

COMFIA-CCOO inicia una campanya per difondre el nou protocol d'actuació vers la lipoatròfia i vigilar el seu compliment

CCOO considera important incidir amb la prevenció real de la lipoatròfia semicircular i valora positivament el recent Protocol d'Actuació de la Generalitat. >> Protocol en català PDF 674 K >> Protocolo en castellano PDF 674 K


pdf print pmail

La Federació de Serveis Financers i Administratius (COMFIA-CCOO) de CCOO de Catalunya considera que la prevenció és la solució, en lloc d'esperar la solució reparadora, davant el fenomen que s'està donant en els anomenats edificis intel·ligents d'empreses del sector financer i administratiu.

COMFIA-CCOO pren el compromís de CCOO de Catalunya en vigilar el compliment del protocol presentat per la Generalitat i considera que les mesures de prevenció són fonamentals, per la qual cosa iniciarà una campanya a totes les empreses on té representació sindical perquè els comitès de seguretat i salut reclamin, amb insistència, el compliment de la normativa i les corresponents avaluacions de riscos adequades per detectar i, si és el cas, actuar quan abans.

La prevenció comença amb el compliment de les mesures que estan regulades, recollides en el RD 486/97 sobre les condicions de treball, mesures que cal garantir abans d'habilitar els espais pel treball (avaluar el nivell d'humitat, evitar els metalls en el mobiliari, eliminar els nivells d'electricitat estàtica). Mesures bàsiques que eviten la lipoatròfia semicircular, tal com estableix el nou protocol.

Alhora COMFIA-CCOO demanarà a les empreses que actuin ràpidament des del moment en què es detecta un cas, a part de revisar, detectar i modificar les causes; prenguin una mesura cautelar amb el seu personal, com és canviar-los d'ubicació de treball fins que no sigui condicionat l'espai, a fi d'evitar més afectats.

Bona iniciativa del RACC
Per aquest motiu COMFIA-CCOO felicita la iniciativa que ha tingut l'empresa RACC al detectar-se un possible primer cas de lipoatròfia, davant el qual ha actuat ràpidament fent seguir un protocol d'actuació i ha pres una mesura cautelar pionera: donar permís retribuït a les treballadores embarassades, apartant-les així dels espais que possiblement provoquen la lipoatròfia semicircular fins que no es comprovi que són espais adequats pel treball.

COMFIA-CCOO catalunya

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es