Archivado en Comunicats, Salut Laboral

LIPOATROFIA SEMICIRCULAR

COMFIA-CCOO inicia una campanya per difondre el nou protocol d'actuaci贸 vers la lipoatr貌fia i vigilar el seu compliment


CCOO considera important incidir amb la prevenci贸 real de la lipoatr貌fia semicircular i valora positivament el recent Protocol d'Actuaci贸 de la Generalitat. >> Protocol en catal脿 PDF 674 K >> Protocolo en castellano PDF 674 K


pdf
print
pmail
La Federaci贸 de Serveis Financers i Administratius (COMFIA-CCOO) de CCOO de Catalunya considera que la prevenci贸 茅s la soluci贸, en lloc d'esperar la soluci贸 reparadora, davant el fenomen que s'est脿 donant en els anomenats edificis intel路ligents d'empreses del sector financer i administratiu.

COMFIA-CCOO pren el comprom铆s de CCOO de Catalunya en vigilar el compliment del protocol presentat per la Generalitat i considera que les mesures de prevenci贸 s贸n fonamentals, per la qual cosa iniciar脿 una campanya a totes les empreses on t茅 representaci贸 sindical perqu猫 els comit猫s de seguretat i salut reclamin, amb insist猫ncia, el compliment de la normativa i les corresponents avaluacions de riscos adequades per detectar i, si 茅s el cas, actuar quan abans.

La prevenci贸 comen莽a amb el compliment de les mesures que estan regulades, recollides en el RD 486/97 sobre les condicions de treball, mesures que cal garantir abans d'habilitar els espais pel treball (avaluar el nivell d'humitat, evitar els metalls en el mobiliari, eliminar els nivells d'electricitat est脿tica). Mesures b脿siques que eviten la lipoatr貌fia semicircular, tal com estableix el nou protocol.

Alhora COMFIA-CCOO demanar脿 a les empreses que actuin r脿pidament des del moment en qu猫 es detecta un cas, a part de revisar, detectar i modificar les causes; prenguin una mesura cautelar amb el seu personal, com 茅s canviar-los d'ubicaci贸 de treball fins que no sigui condicionat l'espai, a fi d'evitar m茅s afectats.

Bona iniciativa del RACC
Per aquest motiu COMFIA-CCOO felicita la iniciativa que ha tingut l'empresa RACC al detectar-se un possible primer cas de lipoatr貌fia, davant el qual ha actuat r脿pidament fent seguir un protocol d'actuaci贸 i ha pres una mesura cautelar pionera: donar perm铆s retribu茂t a les treballadores embarassades, apartant-les aix铆 dels espais que possiblement provoquen la lipoatr貌fia semicircular fins que no es comprovi que s贸n espais adequats pel treball.

COMFIA-CCOO catalunya