Archivado en Comunicats, Salari

NOVA SENTÈNCIA DE L’AUDIÈNCIA NACIONAL

La nova sentència de l'Audiència Nacional torna a reiterar que els treballadors i treballadores entrats a partir de l'1 de gener del 1987 no tenen dret a cobrar les dues pagues conegudes com a voluntàries.


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

Després de reconèixer l'absurditat de no haver acumulat els dos conflictes col•lectius que sobre el mateix tema havíem plantejat la Caixa i CC.OO., manifesta que, com que ja s'havia tractat el tema en la primera vista, arribarien a la mateixa conclusió. El problema és, segons la nostra opinió, que la primera sentència treu les conclusions d'uns fets i d'una jurisprudència que entenem que no s'ajusten exactament al nostre cas.

En aquesta ocasió, torna a fer molt d'èmfasi en el fet que es tracta, simplement, del reconeixement d'un dret  consolidat, sense tenir en compte que en el moment de signar el pacte hi havia un col•lectiu (els interins) que diríem que no havia cobrat les dues pagues tantes vegades com diuen les sentències. Com tampoc entren a considerar el fet que el pacte signat l'any 86 el va fer el Comitè d'Empresa i, per tant, tenia eficàcia general. Era equivalent a un Conveni. I entenem que establir diferències retributives simplement per la data d'ingrés en un Conveni, entra de ple en una doble escala salarial, fet que és contrari a la jurisprudència actual.

Són qüestions que si s'haguessin tingut en compte haurien pogut canviar el signe de la resolució.

En qualsevol cas, aquesta sentència difícilment ens podia ésser favorable atès que el tribunal estava compost pels mateixos jutges que ja havien dictat sentència contrària uns mesos abans.

Tot queda pendent, doncs, dels recursos davant el Tribunal Suprem. Esperem que aquest organisme sí que entri en els plantejaments que li proposem.

De tota manera haurem de tenir molta paciència, ja que el Suprem pot arribar a tardar fins a un any a dictar la seva resolució.

Mataró, 2 de maig del 2007

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es