Archivado en Comunicats

[CCOO DENUNCIA LA IRRESPONSABILITAT DE CAIXA PENEDES]

No als acomiadaments injustificats a Caixa Penedès


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

La irresponsable actitud de la Direcció de Caixa Penedès, al acomiadar sense motiu a un Director d'oficina d'aquesta Caixa a Madrid, posa de manifest que plantegem la revisió a fons del capítol de FALTES I SANCIONS

Divendres passat 13 d'abril a les 14,45 hores, el treballador rep un escrit comunicant-li que l'empresa ha decidit sancionar-lo amb ACOMIADAMENT DISCIPLINARI, argumentant baix rendiment, obviant el procés sancionador regulat en el Conveni Col•lectiu i reconeixent que “davant la impossibilitat d'acreditar de forma fefaent els seus incompliments contractuals l'Entitat reconeix la improcedència de l'acomiadament…”

No és admissible que algunes Direccions es saltin l'estat de dret i apliquin la seva “justícia” com es feia en l'antic règim. Les garanties jurídiques i els terminis són per a tothom, inclosos els treballadors i treballadores del sector financer.
No són compatibles aquest tipus d'actuacions amb la Responsabilitat Social de les Empreses, de la qual les caixes es vanaglorien a ser les principals impulsores. Doncs bé, aquesta Responsabilitat Social ha de començar per aplicar-se a la pròpia plantilla, respectant-se escrupolosament la normativa laboral.

COMFIA-CCOO anem a mobilitzar-nos contra aquestes actuacions pròpies de cacics que es creuen impunes, pel que la Direcció de Caixa Penedès va a estar sotmesa al seguiment del sindicat en el seu conjunt, alhora que agraïm les mostres de solidaritat expressades per UGT i CSICA.

Davant casos com el que aquí ens ocupa, potser haguem de ser els sindicats qui expliquem al conjunt de les plantilles del sector quines són les entitats de “major risc”,  no sigui cas que el fet de canviar d'entitat, que per a una majoria de professionals és una oportunitat de millorar, acabi per convertir-se en un malson.

La resta de la sessió no ha aportat grans esdeveniments, més enllà de la valoració que ha realitzat la patronal de les nostres reivindicacions les quals ha qualificat de desmesurades. Tenint en compte que moltes de les nostres propostes no suposen increment, al estar assumides per moltes Caixes, i la indefinició de les propostes de ACARL, que no pensa desvetllar a curt termini, ens sembla que tenen “molt morro”.

La pròxima reunió s'ha fixat per al pròxim dia 8 per a abordar, monogràficament, el tema de salaris.

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es