Archivado en

La Llei d聮Igualtat: els seus beneficis (I)


El nou subsidi per maternitat beneficiar脿 a unes 100.000 dones cada any. La secretaria t猫cnica de la Seguretat Social ultima els criteris d'aplicaci贸 de la llei per a garantir que les prestacions es puguin sol聲licitar des de l'endem脿 al de la seva publicaci贸 en el Butllet铆 Oficial de l'Estat


pdf
print
pmail

Al voltant de 100.000 dones es podran beneficiar cada any de la nova prestaci贸 no contributiva per maternitat prevista en la Llei d'Igualtat. Aix铆 ho va afirmar el secretari d'Estat de la Seguretat Social, Octavio Granat. Com a m铆nim, rebran 499 euros al mes.

La secretaria t猫cnica de la Seguretat Social ultima els criteris d'aplicaci贸 de la llei per a garantir que les prestacions es puguin sol聲licitar des de l'endem脿 al de la seva publicaci贸 en el Butllet铆 Oficial de l'Estat, que es preveu per a finals d'aquest mes. L'aplicaci贸 d'aquesta norma tindr脿 un cost de 490 milions d'euros a l'any (90 milions m茅s dels inicialment pressupostats).

Aquestes son, juntament amb millores per a les treballadores aut貌nomes, exced猫ncies per fill i la prestaci贸 per risc d'embar脿s i lact脿ncia, algunes de les noves ajudes.

聽-Prestaci贸 per maternitat. Canvien els criteris de cotitzaci贸. A les menors de 21 anys no se'ls exigir脿 haver cotitzat. Les dones entre els 21 i 26 anys haurien d'haver cotitzat 90 dies i les majors de 26, 180 dies. Totes aquelles que no arribin a aquest per铆ode m铆nim de cotitzaci贸 tindran assegurada una prestaci贸 no contributiva de, al menys, 499 euros al mes. Pr脿cticament la totalitat de les dones que tinguin un fill a Espanya rebran algun tipus d'ajuda p煤blica despr茅s de l'entrada en vigor de la llei, mentre que actualment s'ofereixen prestacions a 300.000 de les 475.000 mares anuals.

聽-Fills prematurs. En aquests casos, i en el dels nounats que hagin d'estar hospitalitzats m茅s de 7 dies, el per铆ode de baixa comen莽ar脿 a contar a partir de la data de l'alta hospital脿ria, no des del naixement. Aquesta mesura beneficiar脿 a entre 30.000 i 45.000 parelles.

聽-Paternitat. Comen莽a el perm铆s de paternitat de 15 dies (30 dies en sis anys). Els criteris per a la prestaci贸, quant als per铆odes de cotitzaci贸, seran els mateixos que per a les dones.