Archivado en

La Llei d’Igualtat: els seus beneficis (I)

El nou subsidi per maternitat beneficiarà a unes 100.000 dones cada any. La secretaria tècnica de la Seguretat Social ultima els criteris d'aplicació de la llei per a garantir que les prestacions es puguin sol•licitar des de l'endemà al de la seva publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

Al voltant de 100.000 dones es podran beneficiar cada any de la nova prestació no contributiva per maternitat prevista en la Llei d'Igualtat. Així ho va afirmar el secretari d'Estat de la Seguretat Social, Octavio Granat. Com a mínim, rebran 499 euros al mes.

La secretaria tècnica de la Seguretat Social ultima els criteris d'aplicació de la llei per a garantir que les prestacions es puguin sol•licitar des de l'endemà al de la seva publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat, que es preveu per a finals d'aquest mes. L'aplicació d'aquesta norma tindrà un cost de 490 milions d'euros a l'any (90 milions més dels inicialment pressupostats).

Aquestes son, juntament amb millores per a les treballadores autònomes, excedències per fill i la prestació per risc d'embaràs i lactància, algunes de les noves ajudes.

 -Prestació per maternitat. Canvien els criteris de cotització. A les menors de 21 anys no se'ls exigirà haver cotitzat. Les dones entre els 21 i 26 anys haurien d'haver cotitzat 90 dies i les majors de 26, 180 dies. Totes aquelles que no arribin a aquest període mínim de cotització tindran assegurada una prestació no contributiva de, al menys, 499 euros al mes. Pràcticament la totalitat de les dones que tinguin un fill a Espanya rebran algun tipus d'ajuda pública després de l'entrada en vigor de la llei, mentre que actualment s'ofereixen prestacions a 300.000 de les 475.000 mares anuals.

 -Fills prematurs. En aquests casos, i en el dels nounats que hagin d'estar hospitalitzats més de 7 dies, el període de baixa començarà a contar a partir de la data de l'alta hospitalària, no des del naixement. Aquesta mesura beneficiarà a entre 30.000 i 45.000 parelles.

 -Paternitat. Comença el permís de paternitat de 15 dies (30 dies en sis anys). Els criteris per a la prestació, quant als períodes de cotització, seran els mateixos que per a les dones.

 

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es