Archivado en Comunicats, Salut Laboral

comunicat

Comit茅 Intercentres de Salut Laboral


El passat dia 14 de Juny, es va reunir el Comit猫 Intercentres de Seguretat i Salut.


pdf
print
pmail

La direcci贸 va fer la presentaci贸 del nou Cap de seguretat com a membre del Comit猫 i sembla ser que a pesar de les retic猫ncies del cap de RR.LL., es podr脿 tornar a parlar de seguretat en aquest Comit猫. Ens va satisfer molt que el cap de seguretat don茅s la ra贸 a dues peticions hist貌riques del nostre sindicat, la instal聲laci贸 de discriminadors a l聮entrada de les oficines i l聮ACOMPANYAMENT ALS TREBALLADORS A L聮HORA DE FER DENUNCIES, RODES DE RECONEIXEMENT I JUDICIS A CONSEQ脺脠NCIA D聮UN ATRACAMENT.


Aquestes millores se sumen a les mesures adoptades en el SUBMINISTRAMENT DE DINERS ALS CAIXERS DESPLA脟ATS: tots els companys i companyes que han de fer aquest servei ara hi van acompanyats d聮agents de seguretat fins el caixer, i els esperen, com hauria d聮haver estat sempre. Finalment, despr茅s de molts esfor莽os, ho hem aconseguit.


CCOO va demanar a la Direcci贸 que si es d贸na algun cas de lipoatr貌fia semicircular ho notifiqui al CISS i que prengui les mesures recomanades pels t猫cnics a les noves oficines a la fi d聮evitar possibles nous casos. La resposta de la Direcci贸 es que ho estudiaria, ja que aix貌 comporta un cost innecessari, ja que no s聮ha demostrat que siguin efectives. Per part de CCOO se聮ls va explicar que la filosofia de la Llei de Prevenci贸 es justament aquesta, invertir per evitar costos futurs.


Vam demanar a la Direcci贸 que a les revisions m猫diques, s聮incorporin noves proves  i novament el cap de RRLL va insistir en que aix貌 comporta m茅s cost i que l聮empresa no t茅 l聮obligaci贸 de fer-les anualment. Una vegada m茅s tornant a demostrar la seva gasiveria, aqu铆 no es fa r茅s si no es obligatori. Sempre prima l聮estalvi de costos laborals.


Tamb茅 vam demanar quina seria l聮actitud de l聮empresa respecte a la sent猫ncia 29/2007 de la Audi猫ncia Nacional, en qu猫 dictamina que l聮atracament es un risc laboral i per tant s聮ha d聮avaluar. Resposta: faran el mateix que la resta d聮entitats mancomunades al Servei de Prevenci贸 i com que la sent猫ncia est脿 recorreguda, no realitzaran cap avaluaci贸 ja que aix貌 tamb茅 comporta costos. 脡s a dir, NO FARAN RES.


Vam presentar una proposta de instal聲laci贸 a SSCC de columnes de Cardioprotecci贸 Vascular, donat que tamb茅 s聮ha suprimit el Servei M猫dic (mes reducci贸 de costos).Van dir que s聮estudiaria i que aviat tindr铆em not铆cies sobre un nou servei m猫dic que pensaven contractar per atendre a tots els treballadors. El dia 29 a trav茅s del Comunicat Informatiu de RRLL sabem que l聮empresa contractada es Sades S.L. i que servir脿 聯per atendre a tot el personal de la plantilla que es trobi afectat d聮un proc茅s de malaltia, i en situaci贸 de baixa laboral. No volem dubtar de la bona intenci贸 de la Direcci贸 que es preocupa per la nostre salut, per貌 del comunicat s聮extreu la conclusi贸 de que nom茅s ser脿 pels treballadors que es trobin de 聯Baixa聰 laboral, i confiem en que no sigui un control de l聮absentisme, motiu pel qual la citada empresa va 茅sser multada per l聮Agencia de Protecci贸 de Dades i ratificada la sanci贸 per l聮Audi猫ncia Nacional l聮any 2002. Podreu llegir la not铆cia sencera al nostre seg眉ent comunicat.


La Direcci贸 ens va notificar que el dia 18 de juny es realitzaria el simulacre d聮evacuaci贸 de l聮edifici del carrer Parellada, que va transcorre amb normalitat i sense incidents a destacar.

Les conclusions tretes de la reuni贸 ens tornen a demostrar la gran preocupaci贸 de la Direcci贸 pels costos laborals, fins el punt de no fer cap acci贸 preventiva que comporti un cost, encara que sigui un estalvi per al futur. L聮altre conclusi贸 es que sembla ser que el CISS, igual que altres 脪rgans de l聮entitat, nom茅s serveix per donar legitimitat a les decisions preses per la Direcci贸, ja que no ens donen l聮opci贸 de col聲laborar, ni ens deixen aportar idees.


3 de juliol de 2007 聳 com. 46/07