Archivado en Comunicats, Salut Laboral, Previsio Social

comunicat

CC.OO. engega un servei d'informaci贸 gratu茂t sobre la LLei de Depend猫ncia


L聮atenci贸 a les persones en situaci贸 de depend猫ncia 茅s una conquesta sindical que posa en marxa un nou dret tant important com en el seu dia ho fou l聮universalitzaci贸 de la sanitat o el reconeixement de les pensions no contributives.


pdf
print
pmail

Per aix貌, i amb l聮objectiu d聮informar dels serveis i prestacions que estableix la Llei de Depend猫ncia i del procediment per sol路licitar-los, la Federaci贸 de Pensionistes i Jubilats de CCOO ha posat en marxa un Servei d聮Informaci贸 gratu茂t en el tel猫fon 900102305.

Paral路lelament, hem editat un fullet informatiu sobre la Llei de Depend猫ncia, que es pot descarregar des de la p脿gina web del sindicat www.ccoo.es .

El fullet t茅 dues parts diferenciades, fins i tot en la seva presentaci贸 gr脿fica; a la primera, 聯Depend猫ncia: Un nou dret per a tots i totes聰, s聮identifiquen les persones beneficiades pel nou dret - aquelles que de forma permanent, per raons lligades a la manca o a la p猫rdua d聮autonomia f铆sica, mental, intel路lectual o sensorial, precisen de l聮atenci贸 d聮una altre o altres persones o ajudes importants per realitzar activitats b脿siques de la vida di脿ria- i els graus de depend猫ncia senyalats per la Llei; aix铆 com el procediment per rebre els serveis i prestacions i tipus de prestacions contemplades en la Llei (ajuda a domicili, teleasistencia, atenci贸 residencial, etc.).

En el segon apartat, 聯Depend猫ncia: + Treball de qualitat聰, es refereix als nous llocs de treball i als perfils professionals que demanda la Llei (a m茅s del treball indirecte que es generar脿, la posada en funcionament d聮una Xarxa de Centres i serveis la Xarxa del Sistema per l聮Autonomia i Atenci贸 de la Depend猫ncia (SAAD) comportar脿 la creaci贸 directa de prop de 300.000 nous llocs de treball). Aquest apartat es complementa amb un cap铆tol en el que s聮explica qu猫 defensa CCOO per assegurar la qualitat del treball.