Archivado en Comunicats, Salut Laboral

comunicat

Serveis m猫dics sota sospita.


En relaci贸 al COMinformatiu aparegut el divendres, relatiu a la contractaci贸, per part de Caixa Pened猫s, de l聮empresa SADES, S.L. per a servei m猫dic dels treballadors de CEP, volem reproduir una not铆cia que fa cinc anys publicava la premsa:


pdf
print
pmail

Seguretat de la Informaci贸 i Protecci贸 de Dades
Una empresa 茅s sancionada per la APD per informatitzar dades m猫diques de funcionaris
La resoluci贸 considera que la fi no era ni la millora ni la prevenci贸 de la salut, ni es comptava amb el consentiment dels afectats

L'Audi猫ncia Nacional ha ratificat la sanci贸 interposada per l'Ag猫ncia de Protecci贸 de Dades (APD) a una empresa a Catalunya per violar la Llei de Protecci贸 de Dades de Car脿cter Personal, a l'informatitzar dades m猫diques de funcionaris del departament de Medi Ambient de la Generalitat.

La companyia Sades S.L. haur脿 de pagar 60.100 euros al desestimar la secci贸 primera de la sala del contenci贸s-administratiu de l'Audi猫ncia Nacional el recurs presentat per aquesta empresa contra la sanci贸 de la APD, que li obliga a pagar la multa per vulnerar el dret de la privadesa dels treballadors de Medi Ambient.

 El 1994, Sades S.L. va subscriure un contracte amb l'esmentat departament del Govern auton貌mic per a controlar l'absentisme laboral. Segons l'Audi猫ncia Nacional, l'objectiu del contracte era "la realitzaci贸 d'un seguiment exhaustiu i cur贸s de les baixes per incapacitat laboral transit貌ria, facilitant al personal el suport necessari, a fi d'evitar les abs猫ncies en els llocs de treball".

El 1998, el sindicat CCOO va denunciar aquest fet a la APD, que va multar l'empresa en q眉esti贸 per no contar "amb el consentiment dels afectats per al tractament automatitzat de les dades personals inclosos en el fitxer", com marca la Llei. A partir d'aquests fitxers, la Sades S.L. realitzava informes per a Medi Ambient.

 La companyia es va defensar al聲legant que actuava sota empara de l'article 7.6 de la Llei de Protecci贸 de Dades perqu猫 es tractava d'un servei d'exploraci贸 i diagn貌stic m猫dic, no sent obligatori garantir la confidencialitat de les dades personals en els casos de "prevenci贸, diagn貌stics m猫dics, la prestaci贸 d'assist猫ncia sanit脿ria o tractament m猫dic o la gesti贸 de serveis sanitaris".

 Per a l'Audi猫ncia Nacional, no obstant aix貌, en aquest cas, "el tractament de dades personalitzades relatius a la salut efectuat per l'entitat recurrent no es va realitzar amb aquesta finalitat", sin贸 amb l'objecte de "controlar l'absentisme del personal que prestava els seus serveis" en el departament de Medi Ambient. Aix铆, la sent猫ncia considera que el treball de Sades S.L. consistia en "crear un fitxer en el qual registra les dades de diagn貌stic m猫dic de cada treballador que utilitza com mitj脿 per a elaborar un informe que remetr脿 a aquest departament perqu猫 pugui controlar l'absentisme laboral".

Per aquesta ra贸, assenyala l'Audi猫ncia, la prestaci贸 de servei m猫dic realitzat pels facultatius de Sades S.L. "no t茅 per objecte ni la millora, ni la prevenci贸 de la salut de les persones a qui examina i les dades de les quals incorpora al fitxer". Aix铆, estima que "no pot parlar-se de prestaci贸 de serveis m猫dics en els termes exigits per la llei", a m茅s de considerar que la sanci贸 imposada 茅s "de grau m铆nim, quan la conducta infractora 茅s constitutiva d'infracci贸 molt greu".

Font: El Mundo (Edici贸 Catalunya)
16.05.02
Dpto. Seguretat de la Informaci贸
i Protecci贸 de Dades de BELT IB脠RICA. S. A.
www.belt.茅s

Creiem que sobren els comentaris. Contractem el milloret que hi ha al mercat. Com l聮Esca, recordeu? Qui deu assessorar a la nostra Direcci贸?
Tanmateix se聮ns ha jurat i perjurat que no servir脿 per a controlar/pressionar als/les treballadors/res que estiguin de baixa.

4 de juliol de 2007 聳 com. 47/07