Archivado en Comunicats

Oposicions: segona correcció de l'ESCA

comunicat

La gent de la Escuela Superior de las Cajas de Ahorro ha procedit a corregir una altra vegada els exàmens que tants errors contenien el dia de la revisió de les proves, el 23 de maig.


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

Ens van demanar disculpes reiterades als membres del Tribunal, tot explicant que l’error era del seu software, que concedia els dos punts per a cada pregunta contestada correctament del bloc dels casos pràctics, però també, alhora, el mig punt com si hagués estat contestada erròniament.
Ahir, 30 de maig, ens van arribar els nous resultats de tots els opositors. Entre RRLL i els membres del Tribunal de CCOO i SECP vam procedir a obrir els sobres on havia totes les paperetes segellades de nou el dia d’infausta memòria, i vam anar correlacionant, al llarg de tot el matí, codis de barres amb noms d’opositors.

Els de l’ESCA ens havien assegurat que aquesta vegada no podia haver-hi errades, perquè havien fet les comprovacions manuals. Tanmateix, CCOO i SECP us recomanem als opositors que demaneu la revisió. La plaça i el seu corresponent sou, triennis, etc. ho justifiquen sobradament. I els esforços invertits en preparar-se també.

Després d’aquestes segones correccions resulta que les 23 places atorgades als que tenien millor puntuació corresponent als Nivell X han sofert una variació: una companya que abans entrava entre els primers 23, gràcies a la seva antiguitat, ara es veu apartada perquè la seva nova puntuació no és suficient. I en el Nivell VIII hi ha hagut tres variacions: dues companyes i un company que creien haver obtingut plaça d’aquest Nivell s’han endut l’enorme decepció de veure arrabassat el nou Nivell que ja devien haver celebrat. La il•lusió inicial, malgrat saber que els resultats eren provisionals, és perfectament humana i lògica.

Dos companyes i un company (la mateixa proporció de gèneres, curiosament) que creien no haver obtingut la plaça del Nivell VIII, ara s’han trobat amb l’agradable sorpresa, en canvi, que sí tenen el Nivell desitjat i pel qual s’havien preparat.

Les baixes puntuacions mereixen un altre comentari dels que subscrivim aquest comunicat. Quan es pacten proves d’Oposicions, allò que mai no es pot avaluar, pactar, acordar, és la duresa, el nivell de dificultat de les proves. No podem dir ni afirmar que l’ESCA tingui diferents nivells, distints graus de dificultat de proves, ni que ens hagin aplicat el més dur. Això són consideracions impossibles de valorar. Però sí que podem compartir el sentiment de tots els companys i companyes que les proves eren difícils, molt difícils. Ens neguem a creure que la preparació dels que s’hi van presentar fos tan baix com semblen indicar les raquítiques puntuacions obtingudes. És clar que se’ns dirà que el “premi” que s’obté a canvi paga la pena. I és cert.

Ens permetem recordar que l’any vinent hi haurà unes altres Oposicions, esperem que sense els problemes d’enguany –temaris a deshora, correccions fetes amb els peus... – i cal tenir en compte que els esforços fets ara per a preparar –a ben segur sense el temps necessari- aquestes proves no hauran estat debades: serviran i molt per als exàmens de l’any vinent, que seran al març. I cal recordar també que les places garantides aleshores seran 23 per a cada Nivell, com ho han estat enguany.

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es