Archivado en Comunicats, Dones i Igualtat

El Banc Sabadell penalitza la maternitat


28 07 06 El Banc Sabadell no respecta el principi d聮igualtat de tracte entre dones i homes. Aquests fets es veuen clarament reflectits en l聮enquesta realitzada a la plantilla que s聮incorpor脿 despr猫s d聮una perm铆s i/o exced猫ncia per maternitat, durant els anys 2004 i 2005: El 9% va trobar el seu lloc amortitzat. El 22% va ser canviada a una funci贸 inferior. El 22% va ser traslladada a una altra oficina. El 32% no va tenir supl猫ncia durant el perm铆s per maternitat. El 50% no va tenir supl猫ncia durant el per铆ode de lact脿ncia. (PDF:Cat. / Cast.)


pdf
print
pmail

El Banc Sabadell penalitza la maternitat (2)


Mitjan莽ant aquest escrit volem denunciar que el Banc Sabadell no respecta el principi d聮igualtat de tracte entre dones i homes. Que hi ha discriminaci贸 per ra贸 de sexe i en particular en el que es refereix a la maternitat i a la assumpci贸 d聮obligacions familiars. Hem de recordar a la Direcci贸 de Recursos Humans que la dona te dret a la protecci贸 de la maternitat com un mecanisme de consecuci贸 de la igualtat d聮oportunitats i que tot tracte desfavorable a les treballadores relacionat amb l聮embar脿s o la maternitat constitueix discriminaci贸 directa per ra贸 de sexe, transgredint drets fonamentals que empara la pr貌pia Constituci贸, recull l聮Estatut i que especificar脿 i ampliar脿 la futura Llei d聮Igualtat.

Aquests fets es veuen clarament reflectits en l聮enquesta realitzada a la plantilla que s聮incorpor脿 despr猫s d聮una perm铆s i/o exced猫ncia per maternitat, durant els anys 2004 i 2005:

El 9% va trobar el seu lloc amortitzat.

El 22% va ser canviada a una funci贸 inferior.

El 22% va ser traslladada a un altre oficina.

El 32% no va tenir supl猫ncia durant el perm铆s per maternitat.

El 50% no va tenir supl猫ncia durant el per铆ode de lact脿ncia.

Trobem dades alarmants en algunes zones:

A Val猫ncia el 56% asseguren haver-se sentit coaccionades abans i/o despr猫s d聮acollir-se a aquests drets. Del 28% que van canviar d聮oficina volunt脿ria o for莽osament, el 60% encara es senten perjudicades per la seva maternitat, al igual que el 40% del 72% que no canviaren d聮oficina.

A Tarragona totes les enquestades amb reducci贸 de jornada han canviat d聮oficina diverses vegades.

Ens trobem davant de fets greus, patits per una part important de la plantilla. Les mares no veuen respectats els seus drets, les seves carreres professionals s聮estanquen amb l聮excusa de que no compleixen el perfil necessari, que tradu茂t vol dir que no tenen tot el temps del dia a disposici贸 de l聮empresa.

Sense oblidar el conflicte d聮interessos per falta de mitjans, en que el Banc submergeix a les Directores d聮oficines i a les dones t猫cniques en general, sense poder descansar de la pressi贸 per assolir els resultats de l聮oficina i tenint que demostrar, novament, les seves capacitats despr茅s de la maternitat.

I finalment, acaba sent un sobreesfor莽 per la resta de la plantilla per la dificultat que posa aquesta Empresa per suplir aquests llocs de treball.

Des de COMFIA-CCOO del Grup Banc Sabadell reclamem al Banc la seva responsabilitat i la necessitat urgent de mesures correctores com:

路 Una 脿mplia campanya d聮informaci贸 i sensibilitzaci贸 sobre els principis d聮igualtat i la no discriminaci贸.

路 Introduir procediments de prevenci贸, den煤ncia i sanci贸 de qualsevol tipus de discriminaci贸.

路 Cobertura dels permisos per maternitat, lact脿ncia, reducci贸 de jornada i exced猫ncies, mitjan莽ant contractes d聮interinitat.

路 Dotar no sols de bones intencions, si no tamb茅 de recursos i fets l聮Acord de Conciliaci贸 de la vida familiar i personal amb la laboral que el Banc te signat i ha de complir.

Per tal d聮eradicar aquestes pr脿ctiques i situacions totalment insostenibles i que sols provoquen en la plantilla conflictes i sofriments innecessaris, que en definitiva s贸n una p猫rdua de rendibilitat i valor que la nostra empresa no es pot, ni ha de permetre.

Sabadell, juliol de 2006

SECRETARIA DE LA DONA