Archivado en Comunicats, Salut Laboral

ADM1, el gran desconegut


03 07 06 Des de fa temps Banc Sabadell es va dotar d聮una eina coneguda amb el nom d聮Adm1 que volem fer-vos extensiva la import脿ncia que t茅 en el dia a dia del nostre treball i el grau de perversi贸 que pot generar a partir de la seva mala utilitzaci贸. (PDF:Cat. / Cast.)


pdf
print
pmail

ADM1, el gran desconegut


Des de fa temps Banc Sabadell es va dotar d聮una eina coneguda amb el nom d聮Adm1, per controlar el dimensionament necessari dels centres de treball. No farem una explicaci贸 exhaustiva sobre qu猫 茅s aquesta eina, ni quin funcionament t茅, ni debatrem si 茅s bona o dolenta. Senzillament, volem fer-vos extensiva la import脿ncia que t茅 en el dia a dia del nostre treball i el grau de perversi贸 que pot generar a partir de la seva mala utilitzaci贸, tot i que segurament ja en sou conscients.Com es calculen les meves c脿rregues de treball? Aquesta eina obt茅 la informaci贸 a partir del recompte del nombre d聮operacions que nosaltres mateixos fem per terminal i despr茅s, multiplicat pel temps est脿ndard (1) de cada tasca, m茅s la suma dels temps d聮operativa especial (2), obtenim el temps necessari (3) per tasca i oficina, i, com a conseq眉猫ncia, la plantilla necess脿ria (4). A partir d聮aqu铆 s聮obt茅 la plantilla homologada (5).Qui m聮ha d聮informar de les meves c脿rregues de treball? Generalment, en totes les oficines, els responsables administratius s贸n els responsables de l聮an脿lisi de l聮Adm1, que apliquen din脿micament el model organitzatiu establert de distribuci贸 de les c脿rregues de treball aix铆 com la seva difusi贸 i informaci贸 entre els empleats.Estic format i s贸c capa莽 de fer una tasca en condicions normals? (veure definici贸 temps necessari). Com diu aquesta definici贸, tenir la formaci贸 adequada t茅 una gran import脿ncia per desenvolupar la funci贸 que tinguem assignada. Hem de tenir present que, quan desenvolupem una funci贸 espec铆fica, ens exigiran el 100%, sense marge d聮aprenentatge. Tamb茅 s聮ha de tenir en compte les condicions en qu猫 es desenvolupa la feina, i cal demanar al responsable administratiu que ho tingui present a l聮hora d聮analitzar l聮Adm1 com per exemple: oficines en reformes, plantilla de vacances o d聮absentisme, realitzaci贸 de tasques considerades d聮operativa especial no habituals, etc.Quins aspectes he de tenir present a l聮hora de treballar? Evidentment un aspecte important 茅s l聮acompliment de la normativa que el Banc t茅 prevista per desenvolupar la nostra funci贸. Tamb茅 cal destacar que tots hem de ser coneixedors, amb exactitud, de quines s贸n les nostres funcions i tasques. S聮ha de saber que els temps estan calculats a partir de les operacions que cal fer seguint estrictament la normativa i, si no ho fem aix铆, repercutir脿 en l聮Adm1 i, en definitiva, el resultat ser脿 que no indicar脿 realment les nostres c脿rregues de treball.


(1) Temps est脿ndard: el temps necessari (calculat i modificat segons l聮organitzaci贸) per unitat de volum, expressat en minuts i fracci贸 decimal. Es pot consultar el llistat de temps de tasques vigents a la intranet/ Document de treball/ Altres/ Cat脿legs/ Cat脿leg de temps Adm1.

(2) Suplement temps necessari (operativa especial): 茅s aquella operaci贸 administrativa realitzada en la l铆nia de mercat que no est脿 recollida en el cat脿leg de temps. Perqu猫 es tingui en compte el suplement per operativa especial, el responsable administratiu ha de cursar la sol路licitud espec铆fica.

(3) Temps necessari: 茅s el temps que requereix un empleat administratiu normalment format, actiu i capa莽 de fer una determinada tasca en condicions normals.

(4) Plantilla necess脿ria: 茅s la plantilla que necessita una oficina per cobrir les necessitats ocasionades pel volum d聮operativa i el manteniment dels clients per aconseguir els objectius anuals i per mantenir un determinat nivell de servei.

(5) Plantilla homologada: 茅s el resultat que s聮obt茅 despr茅s d聮afegir a la plantilla necess脿ria una s猫rie d聮ajustaments com per exemple: oficina de nova obertura, oficina autosuplent, oficina en fase de creixement, oficina amb plantilla m铆nima, etc.


Sabadell, juliol del 2006