Archivado en Comunicats, Salut Laboral

Ergonomia i salut (3)


15 05 06 Informacions i recomanacions sobre: cadira i reposapeus. (PDF:Cat. / Cast.)


pdf
print
pmail

Ergonomia i salut (3)


Continuem amb la nostra sèrie de fulls informatius relatius als elements del nostre lloc de treball, aquest consisteix en una sèrie d´informacions i recomanacions sobre:

Cadira i reposapeus

- Regulació de l´altura del seient

És fonamental per aconseguir una posició, respecte a la taula, que ens permeti treballar amb un angle en l´articulació del colze de 70º a 115º. Si això no és possible, treballarem amb una inclinació de l´esquena excessiva i els braços no tindran una posició descansada. Tot això provocarà fatiga i dolors.

- Regulació de la inclinació del respatller

Hem de poder treballar amb l´esquena ben recolzada en el respatller. Si aquest no ens dóna el suport suficient a la part baixa de l´esquena, podem fer servir un coixí.

- Altura del respatller

És aconsellable que, a més de donar-nos suport a la part inferior de l´esquena, el respatller ens serveixi per a la part superior; així, l´altura d´aquest arribarà, com a mínim, fins a mitja esquena, sota els omòplats. Per a tasques d´introducció de dades és convenient que el respatller sigui mes alt.

- Reposabraços

El reposabraços ens permetrà recolzar els braços en determinades tasques i relaxar la tensió muscular de l´esquena. La seva altura ha de permetre que puguem aproximar-nos a la taula amb comoditat.

- Posició dels peus

Els peus han de descansar fermament al terra i ha d´haver un espai suficient entre els genolls i la taula. S´ha de procurar tenir els objectes d´ús habitual a mà, per a evitar els girs i les inclinacions frontals i laterals del tronc.

- Reposapeus

Aquest element és necessari si el treballador fa les seves tasques sense que els seus peus toquin el terra, a causa de la seva alçada o la impossibilitat de regular els elements del lloc de treball. La falta de suport ens provocarà pressió en la part interna del genoll i dificultarà la correcta circulació sanguínia de la cama. Per tant, si després de regular la nostra cadira en funció de la taula i la nostra alçada, els nostres peus no es poden recolzar amb tota la planta al terra, haurem de sol·licitar un reposapeus.

Continuarem informant.


Sabadell, maig de 2006