Archivado en Comunicats, Salut Laboral

Ergonomia i salut (3)

15 05 06 Informacions i recomanacions sobre: cadira i reposapeus. (PDF:Cat. / Cast.)


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail


Ergonomia i salut (3)


Continuem amb la nostra sèrie de fulls informatius relatius als elements del nostre lloc de treball, aquest consisteix en una sèrie d´informacions i recomanacions sobre:

Cadira i reposapeus

- Regulació de l´altura del seient

És fonamental per aconseguir una posició, respecte a la taula, que ens permeti treballar amb un angle en l´articulació del colze de 70º a 115º. Si això no és possible, treballarem amb una inclinació de l´esquena excessiva i els braços no tindran una posició descansada. Tot això provocarà fatiga i dolors.

- Regulació de la inclinació del respatller

Hem de poder treballar amb l´esquena ben recolzada en el respatller. Si aquest no ens dóna el suport suficient a la part baixa de l´esquena, podem fer servir un coixí.

- Altura del respatller

És aconsellable que, a més de donar-nos suport a la part inferior de l´esquena, el respatller ens serveixi per a la part superior; així, l´altura d´aquest arribarà, com a mínim, fins a mitja esquena, sota els omòplats. Per a tasques d´introducció de dades és convenient que el respatller sigui mes alt.

- Reposabraços

El reposabraços ens permetrà recolzar els braços en determinades tasques i relaxar la tensió muscular de l´esquena. La seva altura ha de permetre que puguem aproximar-nos a la taula amb comoditat.

- Posició dels peus

Els peus han de descansar fermament al terra i ha d´haver un espai suficient entre els genolls i la taula. S´ha de procurar tenir els objectes d´ús habitual a mà, per a evitar els girs i les inclinacions frontals i laterals del tronc.

- Reposapeus

Aquest element és necessari si el treballador fa les seves tasques sense que els seus peus toquin el terra, a causa de la seva alçada o la impossibilitat de regular els elements del lloc de treball. La falta de suport ens provocarà pressió en la part interna del genoll i dificultarà la correcta circulació sanguínia de la cama. Per tant, si després de regular la nostra cadira en funció de la taula i la nostra alçada, els nostres peus no es poden recolzar amb tota la planta al terra, haurem de sol·licitar un reposapeus.

Continuarem informant.


Sabadell, maig de 2006

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es