Archivado en Comunicats

Curs de blanqueig de capital

26 11 05 Recordem la normativa de Banc Sabadell i l´acord signat amb els sindicats sobre la voluntarietat i la compensació de la formació que es fa fora de la jornada laboral. (PDF:Cat. / Cast.)


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail


CURS SOBRE LA PREVENCIÓ DEL BLANQUEIG DE CAPITAL


En relació amb les convocatòries a un “curs” presencial sobre “la prevenció del blanqueig de capital” que s’està fent als empleats de la xarxa, us recordem què diu la normativa del Banc Sabadell, previ acord vigent i signat amb els sindicats el 4 d´octubre de 2001 (*), sobre les accions formatives:

"El Banc adquireix el compromís que la formació es porti a terme dins de la jornada laboral legalment establerta. En el cas que es faci fora de la jornada laboral, serà voluntària per part de l´empleat/ada i es compensarà cada hora de formació amb una hora de llicència retribuïda. Als efectes del control de les hores que cada empleat podrà compensar, s´estipularan les hores necessàries per fer cada curs i es publicaran en el catàleg de cursos. Així, cada responsable d´Unitat controlarà les hores de formació efectuades pel personal del seu àmbit fora de la jornada laboral, amb la finalitat de compensar-les amb llicències retribuïdes, les quals seran autoritzades mitjançant la intranet com a llicència per formació.

El Banc pagarà l´allotjament i manutenció en cas que la formació sigui de caràcter presencial i impliqui extensió de jornada laboral. Les despeses de desplaçament per assistir als cursos de formació serà en tot cas a càrrec del Banc."

S’ha de subratllar que és el Banc qui té, obligat per llei, la responsabilitat de formar als seus empleats. Que la convocatòria sigui a les cinc de la tarda per tal que, segons la nova normativa de despeses, no sigui considerada “extensió de jornada laboral” i estalviar-se el cost de manutenció, que com sempre anirà a càrrec de la butxaca del treballador, no els eximeix de la voluntarietat de l’assistència fora de la jornada laboral a aquests cursos, la facturació a 901-Formació de les despeses de desplaçament des del domicili particular i la compensació de les hores de formació en hores de llicència retribuïda.(*)http://bs.comfia.net/Acords/Acords

vigents/ 011005 Formación

trobaràs l’acord signat per CCOO el 4.10.2001


Barcelona, novembre de 2005

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es