Archivado en Comunicats, Ocupacio

¿Integració o explotació?

15 11 2004 El banc ha planificat la integració de processos de Banco Atlántico a Banc Sabadell de manera excessivament curta. (PDF:Cat.)


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail


INTEGRACIÓ O EXPLOTACIÓ?


El banc ha decidit que la integració dels processos de BA a BS es faci aprofitant el cap de setmana del 6 de desembre. CCOO pensem que aquest termini ha sigut planificat d’una manera excessivament curta, sobretot, per a les àrees d’informàtica més complexes. Complir aquest termini comporta que s’hagi de fer un sobreesforç desmesurat que sobrepassa qualsevol condició de treball normal. Una gran quantitat de companys i companyes, interns i externs, a més a més de fer la seva jornada de treball normal, ha de continuar treballant les tardes, les nits, alguns dissabtes i alguns diumenges. Aquesta situació ha generat el sentiment de que no es tracta d’un esforç suplementari i prou, sinó de l’explotació pura i dura d’una bona part de la plantilla. Tot això ha provocat que uns quants companys i companyes, per tal de poder suportar la situació, hagin de prendre ansiolítics perquè creuen que és l’única manera de poder “anar tirant”. Som conscients que la Direcció de Sistemes no ha escatimat recursos econòmics per pagar el personal extern necessari, però no n’hi ha prou. La realitat és que la sobrecàrrega de feina no és compensada ni econòmicament, ni amb dies de vacances a posteriori. Hem parlat amb Miquel Montes de la situació i ens confirma que, efectivament, el termini és potser un mica curt, però s’ha fet així pensant en els companys de les oficines, perquè no hagin d’operar amb el sistema doble BA/BS. També ha comentat que és possible que hi hagi una part de les aplicacions que es quadrin a posteriori. La informació que estigui relacionada amb comptes de clients ha de quadrar el dia de la migració, però la resta no necessàriament (s’haurà de veure cas per cas). Aquesta Secció Sindical considera que les coses no estan ben planificades per part de la Direcció, que l’esforç és sobrehumà i que s’hauria de compensar d’alguna manera. Ser el quart grup bancari de l’estat no hauria de significar ser el primer banc amb la plantilla insatisfeta.


Sabadell, 15 de novembre de 2004

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es