Archivado en Comunicats, Dones i Igualtat

Assetjament sexual a la feina


03 05 05 L’assetjament sexual és la conducta verbal o física de caràcter sexual, o altres comportaments fonamentats en el sexe, que vulneren la dignitat de l’home i la dona en el lloc de treball i que són considerats ofensius i no desitjats per la persona que els pateix.


pdf
print
pmail


ASSETJAMENT SEXUAL A LA FEINA


La Secretaria Confederal de la Dona de CCOO presenta l¬íinforme ¬ęL¬íassetjament sexual en el lloc de treball a Espanya¬Ľ

¬ęL¬íassetjament sexual √©s la conducta verbal o f√≠sica de car√†cter sexual, o altres comportaments fonamentats en el sexe, que vulneren la dignitat de l¬íhome i la dona en el lloc de treball i que s√≥n considerats ofensius i no desitjats per la persona que els pateix.¬Ľ


Sobre l¬īassetjament sexual es t√©, en general, una visi√≥ t√≤pica com un fet a√Įllat, propi d¬íempreses endarrerides i petites amb treballadores en situaci√≥ de precarietat laboral. L¬íassetjament sexual, per√≤, no √©s una conducta a√Įllada, ni extraordin√†ria, ni tampoc afecta tots dos sexes per igual. Segons l¬íestudi fet per la Secretaria Confederal de la Dona de CCOO, un 18,3 per cent de les dones treballadores espanyoles han patit alguna vegada una situaci√≥ d¬íassetjament sexual.


Tamb√© es pensa que l¬íassetjament es d√≥na entre persones de diferent nivell jer√†rquic, en relaci√≥ a les treballadores subordinades, i tampoc √©s aix√≠, ja que l¬īassetjament sexual es d√≥na sovint entre persones del mateix nivell. Tots els casos s√≥n detestables, encara que la difer√®ncia jer√†rquica o el fet que la v√≠ctima estigui en situaci√≥ de precarietat laboral (contracte temporal, ETT...) constitueix un agreujant per a l¬īassetjador.


Aquest estudi tamb√© s¬īocupa del denominat assetjament ambiental, que afecta un gran nombre de treballadores, el 50,4 per 100, que pateixen de manera reiterada acudits de contingut sexual, comentaris sobre el cos o la vestimenta, que, emparant-se sota una suposada companyonia, s√≥n vexat√≤ries per a les dones. Aquest tipus d¬íassetjament, encara que inicialment es consideri lleu, contribueix a crear un ambient hostil i pot desencadenar situacions d¬īassetjament greu.

Moltes vegades, les dones que viuen aquesta situació es troben amb la disjuntiva que, si es queixen de seguida, són acusades d’exagerades, i si esperen un temps, l’acusació és d’haver consentit. En qualsevol dels casos hi ha una culpabilització de la víctima, que només s’acaba quan es resol la situació sense perjudicis més grans per a qui l’ha patit.

Els casos d¬íassetjament sexual, que es poden donar tant entre persones d¬īigual com de diferent nivell, en la pr√†ctica no es denuncien, perqu√® la v√≠ctima prefereix passar inadvertida i acostuma a pensar que √©s problema nom√©s seu aconseguir que l¬íassetjador cessi en la seva obstinaci√≥. Est√† demostrat que aquest no √©s un problema individual i que √ļnicament cessar√† si s¬īadverteix l¬īassetjador des d¬īuna inst√†ncia superior i, si cal, se¬īl sanciona.

El 62 per 100 de les dones que es troben en aquesta situaci√≥ intenten evitar el seu assetjador; fins i tot en algunes ocasions opten per abandonar la feina com a √ļnica manera d¬īacabar amb l¬íassetjament. En molts casos tamb√© s¬īarriba a una baixa laboral por depressi√≥, a causa de l¬íestr√®s produ√Įt pel fet d¬īaguantar la situaci√≥. Solament el 3 per 100 de les treballadores que han patit assetjament han posat una den√ļncia davant les autoritats judicials.

El motiu pel qual les den√ļncies s√≥n escasses va lligat, essencialment, a la falta de confian√ßa de les treballadores que la den√ļncia prosperi i a la por que, a sobre, es converteixi en un factor que encara les perjudiqui m√©s. Si a m√©s les treballadores estan en una situaci√≥ laboral prec√†ria, encara √©s m√©s dif√≠cil que es plantegin un conflicte a l¬īempresa, tot plegat unit a l¬íopini√≥ social sobre aquest tipus de conductes. No s¬īha d¬īoblidar, com assenyala l¬īestudi, que el 36,7 per 100 dels treballadors homes considera que les acusacions d¬íassetjament sexual s√≥n una ¬ęarma¬Ľ que utilitzen les dones en contra seva.

La realitat demostra que √©s molt dif√≠cil aportar proves d¬īuna conducta que freq√ľentment s¬īesdev√© sense testimonis, i aix√≤ desanima moltes v√≠ctimes a emprendre les accions legals oportunes. Per aix√≤ cal que, en aquest tipus de situacions, s¬īestableixi un procediment espec√≠fic d¬īactuaci√≥ que sigui r√†pid, confidencial i efica√ß i que propici√Į el cessament immediat de la conducta.

CCOO defensem la necessitat que aquestes conductes desapareguin de la nostra societat i de l¬íempresa. Per a aix√≤ es necessita particularment la voluntat decidida, tant dels sindicats com de les empreses, d¬īimpulsar accions que contribueixin a eradicar l¬īassetjament.

CCOO proposa que en les empreses dels diferents sectors s¬íadopti la Resoluci√≥ de la Uni√≥ Europea sobre el respecte a la dignitat de l¬īhome i de la dona en la feina, que inclou les actuacions que cal emprendre en aquestes situacions. A m√©s a m√©s, volem negociar amb les empreses l¬íelaboraci√≥ i l¬íaplicaci√≥ d¬īun Protocol per a l¬īestabliment d¬īun procediment intern per tractar amb efic√†cia, confidencialitat i rapidesa, els casos d¬íassetjament sexual.

Una persona no pot ni ha de suportar ni un dia, ni una hora, ni un minut una situació vexatòria, que ha de cessar d’immediat. Patir assetjament sexual no és cap vergonya per a la víctima, sinó que ho és per a qui la du a terme.

Si pateixes assetjament sexual, posa¬īt en contacte amb nosaltres: et donarem suport i et proporcionarem recursos sindicals, legals i personals per poder afrontar la situaci√≥ i assolir la soluci√≥ oportuna.


AFRONTAR L¬íASSETJAMENT SEXUAL √ČS A LES TEVES MANS

Per rebre més informació i assessorament:

Tel. 93 481 28 74 - (servei 24 h)

Tel. 93 481 27 45 - COMFIA-CCOO