Archivado en Comunicats, Ocupacio

Ciberdrets

31 07 03 La Federació de Serveis Financers i Administratius de CCOO (COMFIA-CCOO) valorem molt positiva la Sentència del TSJC que declara la inviolabilitat del correu electrònic dels treballadors a l’empresa. (PDF:Cat.)


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail


Entrar en el correu electrònic dels treballadors vulnera els drets fonamentals


La Federació de Serveis Financers i Administratius de CCOO (COMFIA-CCOO) valorem molt positiva la Sentència del TSJC que declara la inviolabilitat del correu electrònic dels treballadors a l’empresa. En Sentència dictada el 11 de juny passat, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la tesis d’altre sentència anterior del Jutjat de lo Social núm. 32 de Barcelona que declarava improcedent l’acomiadament d’una treballadora al no admetre com a proves els continguts dels correus presentats per l’empresa que va monitoritzar l’ordinador d’aquesta. COMFIA-CCOO valorem molt positiva aquesta Sentència ja que ve a aclarir la confrontació existent entre els drets empresarials front els drets fonamentals i individuals dels treballadors a les empreses. El Tribunal deixa clar que la titularitat dels mitjans de comunicació posats a disposició dels treballadors no dóna dret a l’empresari per obrir el correu electrònic d’aquests, i declina la possibilitat d’aplicar l’article 20.3 de l’Estatut dels Treballadors, que fa referència al registre de les taquilles, en aquests casos. És de destacar la nova línia d’argumentació que s’introdueix amb aquesta sentència, per quan s’aclareix que només es pot accedir al correu electrònic d’un treballador quan es donen “unes determinades garanties: la necessitat o propòsit especificat, explícit i legítim, que la supervisió sigui una resposta legítima i proporcionada sobre un patró de risc, i que tingui mínimes repercussions en els drets a la intimitat dels treballadors” com recull la Directiva Comunitària 95/46 i els seus documents de desenvolupament. COMFIA-CCOO entenem que després d’aquest pronunciament judicial ja no existeixen més pretextes per a què la patronal no vulgui negociar la regulació de l’ús de les noves tecnologies a les empreses i exigim un canvi d’actitud com manifesta el sentir d’una gran part de la societat i com, des de CCOO, s’està instant en les negociacions de convenis obertes en aquests moments, on aquesta reivindicació ocupa un lloc preferent en les plataformes que ja s’han presentat a la patronal en les respectives taules de negociació com són les de banca, estalvi i les ETT. Per tant, COMFIA-CCOO, creiem que no té sentit que les patronals segueixin fent interpretacions restrictives i vulguin regular unilateralment els ciberdrets a les empreses sense obrir el diàleg amb els representants sindicals com a garantia del respecte que mereixen els drets fonamentals dels treballadors a les empreses.


Barcelona, juliol de 2003

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es