Archivado en Comunicats, Salut Laboral

Disseny? Sí, però sense agredir a les persones

24 07 2003 A l´edifici Landscape hi ha un problema greu d´excés de llum que provoca reflexos en les pantalles i fa impossible treballar amb unes condicions mínimes. (PDF:Cat. / Cast.)


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail


Disseny? Sí, però sense agredir les persones


Últimament, el Grup Banc Sabadell ha optat per donar importància al disseny en la manera d’entendre la nova imatge de les oficines i el nou centre corporatiu de l’edifici Landscape (B-30). D’entrada no hi tindríem res a dir si aquest disseny fos respectuós amb les condicions de treball dels seus usuaris, però pel que anem veient és ben al contrari. Evidentment, hi ha aspectes positius, però entenem que a l’hora de decidir-se a fer un canvi d’aquesta magnitud s’hauria d’haver tingut més en compte que aquestes noves oficines o edificis a més a més són llocs de treball i que hi ha persones que hi passen bona part de les 24 hores que té el dia. És bastant estès el convenciment que alguns arquitectes d’elit, com pot ser aquest cas, tenen poc en compte qui ha d’ocupar els edificis que ells dissenyen, i això deu ser segurament el que ha passat al Grup Banc Sabadell. Pel que fa a l’edifici Landscape, a banda d’altres, hi ha un greu problema d’excés de llum, que provoca reflexos a les pantalles i fa gairebé impossible treballar amb unes condicions mínimes; per tant, aquesta situació de reflexos i d’excés de llum està perjudicant de manera directa la salut dels usuaris d’aquest edifici, que està ocupat des del 27 d’abril i fins a la data l’empresa encara no ha decidit quina mesura correctora aplicarà per tal d’eliminar aquest greu problema. Quant a la nova imatge de les oficines, podríem dir gairebé el mateix: possibles problemes d’excés de llum en funció d’on estigui ubicada l’oficina, repetició d’antics problemes endèmics com excés de cables a sota les taules, dificultat d’ubicació de les impressores, mala ubicació dels terminals en els llocs d’atenció diferenciada als clients, etc. I el fet més sorprenent és que, tot i sabent l’existència de tota aquesta problemàtica, els projectes es tiren endavant sense solucionar res, ja que a Landscape l’ocupació és gairebé total i a partir del 21 de juliol s’han iniciat reformes integrals a unes 16 oficines. Des de CCOO hem insistit reiteradament que cal redreçar aquesta situació i que s’han d’aprofitar aquestes reformes per aconseguir uns llocs de treball en bones condicions; però fins a la data els fets ens demostren que l’empresa va a pinyó fix i que la importància que aquesta empresa dóna als seus treballadors és pura retòrica. Esperem que la direcció d’aquesta empresa posi els mitjans per solucionar aquesta situació, perquè ara és el moment. Si no és així des de CCOO restarem obligats a arribar fins on faci faltar perquè el Grup Banc Sabadell compleixi com a mínim amb el que s’estipula en la legislació vigent sobre Prevenció de Riscos Laborals. Us en continuarem informant.


Sabadell, 24 de juliol de 2003

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es