Archivado en Comunicats, Salut Laboral

Caixa Sabadell - Comunicat

L聮ATRACAMENT COM A RISC LABORAL


Caixa Sabadell ha presentat recurs a la sent猫ncia de l'Audi猫ncia Nacional que dictamina la obligaci贸 de les entitats financeres d'avaluar l'atracament com a risc laboral: Continuen malgastant uns recursos preciosos en els tribunals, que es podrien aplicar a la prevenci贸.


pdf
print
pmail

De moment, la mesura que ha pres la Direcci贸 茅s promoure el desblindatge d'oficines, argumentant criteris comercials. Estem conven莽uts que l'actual model de configuraci贸 de les oficines, amb un espai dins del blindatge d聮atenci贸 personalitzada, d贸na una discreci贸 i seguretat molt valorada per la nostra clientela.

En diverses ocasions hem demanat quins son els par脿metres (estudi de l聮entorn-barri en concret....) i qui decideix que una oficina estigui blindada o no, i fins ara no hi cap resposta concreta al respecte (com sempre, no hi ha ning煤 que es mulli).

Malgrat que preferim les oficines blindades, per raons obvies de seguretat del conjunt de la plantilla d聮oficines, no ens hem oposat a que algunes, pel seu empla莽ament o tipologia, puguin estar desblindades, sempre i quan s聮informi pr猫viament al Comit猫 de Seguretat i Salut i es coneguin quines s贸n les mesures de seguretat alternatives.

Voldr铆em recordar a la Direcci贸 que no hem estat bel聲ligerants en aquest tema, sin贸 que sempre hem buscat solucions satisfact貌ries per ambdues parts. Tan sols vam posar inconvenients al desblindatge de dues oficines: la 902 (Girona - Llu铆s Pericot) i la 615 (Barcelona 聳 Cam猫lies). Les dues es van obrir finalment sense blindatge, les dues van patir un atracament i les dues han tornat a blindar-se. Com est脿 demostrat, la desaparici贸 del blindatge incrementa els riscos i facilita els incidents.

Recentment, la Direcci贸 ens ha comunicat que no pensa complir amb aquests acords que es van prendre al Comit猫 de Seguretat i Salut, al聲legant que eren compromisos adquirits per la Direcci贸 anterior:

  1. 聯Si la Caixa decideix obrir una Oficina sense blindatge i un empleat t茅 por o no hi est脿 d'acord es procuraria mobilitzar-lo envers una altra oficina. En qualsevol cas, es procurar脿 trobar una soluci贸 adient per ambdues parts.聰
  2. 聯Quan la Caixa decideixi fer oficines sense blindatge s'informar脿 al Comit猫 de Seguretat i Salut聰.

La Direcci贸 demana comprom铆s, rigor i acompliment d'objectius. Aix貌 mateix demanem a la Direcci贸 vers als empleats i que apliqui la Responsabilitat Social Empresarial tamb茅 en l聮脿mbit dels Recursos Humans, donant protecci贸 al m脿xim valor de l聮Entitat: LES PERSONES.

脷LTIMS INFORTUNIS!!

Malauradament la setmana passada hem patit dos atracaments.

En un d聮ells els assaltants van encanonar a les empleades de l聮oficina, que nom茅s porta 20 dies oberta, posant en perill les seves vides. Es van emportar una quantitat de diners i les empleades pateixen trastorns (por, neguit, insomni, ansietat) que duraran for莽a temps.

En l聮altre, malgrat els atracadors tamb茅 portaven armes de foc, els empleats no van patir cap risc per la seva vida i, apart de l聮ensurt, els traumes psicol貌gics no aniran m茅s enll脿.

La difer猫ncia entre les dues oficines 茅s que una t茅 blindatge, i l聮altre no. Endevines quina 茅s?

Una bona ra贸 per afiliar-te a CCOO:

T聮ajudem a protegir la teva seguretat
en el lloc de treball