Archivado en Comunicats

Pagues voluntàries

Acabat el procés judicial de la primera demanda


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

En Manel Luna va ser el primer empleat de Caixa Laietana que va presentar demanda pel fet de no cobrar les dues pagues dites voluntàries.

Un Jutjat de Mataró va fallar a favor seu basant-se en el fet que, tenint reconeguda, en aquell moment, una antiguitat anterior a l'any 87, el fet de tenir un contracte de tres mesos en el moment en que es va signar el pacte no podia ser motiu d'exclusió. Era discriminatori.

La sentència, a banda d'establir que tenia dret al cobrament de les dues pagues, va determinar una indemnització que quantificava en l'import deixat de cobrar al llarg dels anys.

Altres consideracions de la sentència varen donar peu a la presentació de noves demandes per vulneració de dret fonamental.

La Direcció de la Caixa, vist el que deia la sentència, va treure un escrit en què reconeixia que el pacte de l'any 86 havia quedat desfasat quant a la discriminació per tipus de contracte i reconeixia el dret a cobrar les dues pagues a qui demostrés tenir una antiguitat anterior a l'any 1987.

L'únic que complia les condicions era qui havia guanyat la sentència. En Manel Luna.

Per la indemnització va presentar recurs davant el Tribunal Superior de Catalunya que el va desestimar.

En un intent d'allargar el procés mentre els fos possible, varen anunciar que posarien un altre recurs davant el Tribunal Suprem.

Ahir vàrem tenir coneixement d'una diligència del Tribunal Suprem que comunicava que la Caixa, finalment, no havia presentat cap recurs i que, per tant, la part de la sentència favorable al cobrament de la indemnització també era ferma.

Mataró, 8 de febrer del 2007

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es