Archivado en Comunicats

Pagues volunt脿ries


Acabat el proc茅s judicial de la primera demanda


pdf
print
pmail
En Manel Luna va ser el primer empleat de Caixa Laietana que va presentar demanda pel fet de no cobrar les dues pagues dites volunt脿ries.

Un Jutjat de Matar贸 va fallar a favor seu basant-se en el fet que, tenint reconeguda, en aquell moment, una antiguitat anterior a l'any 87, el fet de tenir un contracte de tres mesos en el moment en que es va signar el pacte no podia ser motiu d'exclusi贸. Era discriminatori.

La sent猫ncia, a banda d'establir que tenia dret al cobrament de les dues pagues, va determinar una indemnitzaci贸 que quantificava en l'import deixat de cobrar al llarg dels anys.

Altres consideracions de la sent猫ncia varen donar peu a la presentaci贸 de noves demandes per vulneraci贸 de dret fonamental.

La Direcci贸 de la Caixa, vist el que deia la sent猫ncia, va treure un escrit en qu猫 reconeixia que el pacte de l'any 86 havia quedat desfasat quant a la discriminaci贸 per tipus de contracte i reconeixia el dret a cobrar les dues pagues a qui demostr茅s tenir una antiguitat anterior a l'any 1987.

L'煤nic que complia les condicions era qui havia guanyat la sent猫ncia. En Manel Luna.

Per la indemnitzaci贸 va presentar recurs davant el Tribunal Superior de Catalunya que el va desestimar.

En un intent d'allargar el proc茅s mentre els fos possible, varen anunciar que posarien un altre recurs davant el Tribunal Suprem.

Ahir v脿rem tenir coneixement d'una dilig猫ncia del Tribunal Suprem que comunicava que la Caixa, finalment, no havia presentat cap recurs i que, per tant, la part de la sent猫ncia favorable al cobrament de la indemnitzaci贸 tamb茅 era ferma.

Matar贸, 8 de febrer del 2007