Archivado en Comunicats

Negociaci贸 del IV Conveni col聲lectiu

La patronal ofereix precarietat com a soluci贸 davant la deslocalitzaci贸


En la reuni贸 de la mesa de negociaci贸 del conveni mantinguda el dijous dia 26 d'abril hem parlat de contractaci贸 i, com en reunions anteriors, les postures entre ambdues parts estan bastant allunyades. >> Veure comunicat en PDF-17 abril 2007-


pdf
print
pmail
Qu猫 diuen ells?
Referent a indefinits aposten per augmentar la contractaci贸 indefinida en un 2 % per cada any de vig猫ncia del conveni (volen que siguin 4 anys), total un augment d'un 8 % en 4 anys, quedant un total del 38 % de treballadors indefinits.
Per a la contractaci贸 eventual volen que s'ampli茂n els terminis, podent arribar fins a 12 mesos en un per铆ode total de 18.
Quant a la informaci贸 que han de facilitar en aplicar acomiadaments per disminuci贸 del volum de trucades, la seva pretensi贸 茅s que es diferenci茂 l'emissi贸 de la recepci贸 i que l'hist貌ric de trucades i el temps de presentaci贸 de la documentaci贸 siguin menors. Tamb茅 van apuntar a la necessitat de canviar les condicions de sortida en l'aplicaci贸 d'aquest article perqu猫 l'antiguitat sigui per torns i no en la campanya com fins ara.
Finalment i per si a alg煤 li quedava algun dubte ser脿 un conveni dif铆cil, afegeixen que proposen ajustar els per铆odes de prova segons la llei, 茅s a dir que per al personal d'operacions serien dos mesos de per铆ode de prova en lloc d'un com ara.
Tot aix貌 amanit amb un discurs en el qual una vegada m茅s apareixia com protagonista la DESLO-
CALITZACI脫, repetint que si no flexibilitzem les condicions laborals 聯ser脿 impossible mantenir en aquest pa铆s la superviv猫ncia dels projectes empresarials聰.

Qu猫 diem nosaltres?
Despr茅s de deixar clar que el per铆ode de prova no es modificar脿, en la resta de les propostes, des de COMFIA-CCOO vam apuntar que l'estabilitat en l'ocupaci贸 i la lluita contra la precarietat s贸n objectius fonamentals per a aquest sindicat i per a aquest conveni.
En un sector on l'habitual 茅s la inestabilitat en el lloc de treball, i la contractaci贸 que preval 茅s la temporal, la nostra proposta 茅s la transformaci贸, fins a arribar al 70%, dels contractes del sector en indefinits, que dependr脿 de la voluntat que tingui la patronal de flexibilitzar les seves postures i ajudar-nos en l'objectiu primordial de tenir treballadors amb contractes m茅s estables, on nosaltres podrem flexibilitzar postures en la negociaci贸 聯que garanteixin els seus projectes empresarials聰.
La pr貌xima reuni贸 est脿 prevista per al 22 de maig i la patronal s'ha comprom猫s a reflexionar sobre les seves propostes i fer-nos una nova oferta per escrit.
Af铆lia聮t. Des de COMFIA-CCOO us seguim animant que formeu part d'aquest sindicat, ja que l'afiliaci贸 茅s la millor manera de defensar els teus drets individuals davant l'empresa i de negociar millores i defensar els nostres llocs de treball, drets i condicions laborals col聲lectius.
Af铆lia't a COMFIA-CCOO


Agrupaci贸 de Telem脿rqueting COMFIA-CCOO


27/04/07