Archivado en

Comunicat / 25 Abril 2007 - Sogeti

La import脿ncia del negre sobre blanc


Com b茅 sabeu, el 30 de Mar莽 es va publicar en el Butllet铆 Oficial de l'Estat (BOE) el Reial Decret 439/2007 pel que aprovava el Nou Reglament de l'IRPF. El nou Reglament inclou en el seu article 45, entre d'altres coses, un augment a 9 euros de l'import m脿xim no considerat retribuci贸 en esp猫cie per a la prestaci贸 del servei de menjador mitjan莽ant formules indirectes (com, per exemple, els vals de dinar).


pdf
print
pmail

Per貌 en qu猫 ens afecta aix貌 directament?

L'acord que vam signar les Seccions Sindicals i la Direcci贸 de Sogeti inclou una revaloraci贸 de la base a subvencionar en funci贸 d'aquest import m脿xim que delimita el Reglament de l'IRPF. Per tant, a partir de l'inici de vig猫ncia (2 d'Abril), l'empresa ha de subvencionar el 50% de 9 euros (4,5 euros) de cada val de menjar que ens donen. 脡s a dir, dels 7,81 euros que ens lliuren actualment, 4,5 euros els posar脿 l'empresa i la resta el treballador.

En la nostra p脿gina web www.comfia.net/sogeti trobareu el Reglament de l'IRPF, l' Acord de Vals de Dinar aix铆 com un full Excel en la que podreu comprovar el benefici econ貌mic que ens reporta l'aplicaci贸 de la revaloraci贸 de la subvenci贸.

Sobre aix貌, la Secci贸 Sindical d'UGT ha enviat un comunicat explicant a la plantilla que ja han 聯emprendido las conversaciones para que se aplique este nuevo importe聰. Sincerament, no entenem que es refereixen amb aquestes converses, ja que el propi acord, subscrit per les dues Seccions Sindicals i l'empresa, diu:

聯El importe m谩ximo del montante de vales de comida que no constituye retribuci贸n en especie se adaptar谩 al legalmente previsto, sin necesidad de previa comunicaci贸n entre las partes.聰

M茅s ens sembla un intent d'apuntar-se un inexistent treball realitzat, de manera electoralista i amb la visi贸 en les pr貌ximes eleccions sindicals del centre de Madrid, que una altra cosa.

O 茅s que pretenen conversar sobre la data d'aplicaci贸 de la revaloraci贸 quan correspon aplicar-lo des del 2 d'Abril autom脿ticament segons l'acord?

La import脿ncia de ratificar els acords per escrit

La Secci贸 Sindical de CCOO hem defensat sempre la import脿ncia de posar per escrit, amb el detall suficient, els acords aconseguits, assegurant aix铆 els beneficis fruit del proc茅s negociador per a tota la plantilla. D'igual manera tamb茅 s'eviten malentesos posteriors entre les parts, ja que s'independitzen els acords de les persones que en aquell moment ho van negociar. Un acord que es queda en verbal i que no reflecteix per escrit el detall, no obliga a les parts, existint el perill de una mala interpretaci贸 o no aplicar-se davant un hipot猫tic canvi en la Direcci贸 de l'empresa o en la Representaci贸 dels Treballadors futura.

En aquesta l铆nia d'actuaci贸, la Secci贸 Sindical de CCOO fa m茅s de dos mesos que hem lliurat un esborrany d'acord sobre els temes que ja hem acordat a la taula d'harmonitzaci贸 (24 dies de vacances, asseguran莽a m猫dica, asseguran莽a de vida) a la Secci贸 Sindical d'UGT i, posteriorment, a la Direcci贸 de RRHH per poder tancar aquests punts. Estem encara pendents de resposta de les dues parts perqu猫 ens donin el seu punt de vista a l'esborrany per poder ratificar-lo definitivament.

Ens dol enormement i ens decep veure com des de CCOO, sindicat minoritari en l'empresa, treballem per la consolidaci贸 dels drets i la firma d'acords, mentre que UGT sembla anteposar els seus interessos electorals a ratificar els acords detallats per escrit, que al cap i a la fi, s贸n els interessos de la majoria de la plantilla.

Descarrega Comunicat 07/2007 (PDF)

Veure revaloritzaci贸 subvenci贸 Barcelona (XLS)

Afilia't a CC.OO.!