Archivado en Comunicats

Negociaci贸 del IV Conveni Col路lectiu

Insistim: 茅s necessari entrar a negociar


Despr茅s de llegir les diferents plataformes de conveni presentada pels sindicats, la patronal es limita exclusivament a dir que s贸n inassumibles. >> Veure comunicat en PDF-17 abril 2007-


pdf
print
pmail
Hem mantingut una nova reuni贸 de la negociaci贸 del conveni i, com a resum de la mateixa, podem confirmar que nom茅s coincidim amb la patronal en una cosa: que el sector de Telemarketing travessa una situaci贸 cr铆tica que requereix un sobreesfor莽 per arribar a acords en la negociaci贸 del conveni del sector. A partir d'aqu铆 tot s贸n discrep脿ncies.

Despr茅s de llegir les diferents plataformes de conveni presentada pels sindicats, la patronal es limita exclusivament a dir que s贸n inassumibles.
Creuen que les nostres propostes estan molt allunyades de la realitat i que si els sindicats no rebaixem les nostres pretensions ser脿 impossible arribar a un acord. Una vegada m茅s la seva an脿lisi at茅n exclusivament a l'aspecte econ貌mic deixant de costat temes tan transcendentals com la qualitat, la professionalitzaci贸 i les millores laborals dels seus empleats. Una mirada reduccionista, estreta de mires i que des del nostre punt de vista denota una gran falta de maduresa en la Patronal del sector. Consideren que aquestes propostes suposarien un increment de costos insostenible que faria inviable la superviv猫ncia dels seus projectes empresarials.
A m茅s, la patronal expressa el seu inter猫s a modificar l'脿mbit funcional del conveni per a detenir la pr脿ctica il聲l铆cita de determinades empreses que apliquen altres convenis com a forma de reduir costos, el que 茅s un clar exemple de compet猫ncia deslleial.

CCOO hem estat els primers a donar resposta a aquest tipus d'empreses pirates que, pertanyent al sector de Call Centers (Telem脿rqueting), es valen de martingales legals per a pagar menys als seus treballadors pel mateix treball que es realitza en la resta d'empreses. Per aix貌, estem d'acord a ajustar l'脿mbit funcional del conveni a l'actualitat del sector.

COMFIA CCOO manifesta la necessitat de tractar els temes fonamentals.
Cansats de tanta demora, COMFIA CCOO manifesta la necessitat de comen莽ar d'una vegada per sempre a parlar dels temes fonamentals del conveni, com la contractaci贸, la carrera professional, la formaci贸 i qualificaci贸, la salut laboral o el salari. Creiem que comen莽ar la negociaci贸 amb temes menors 茅s una clara arg煤cia de la patronal per a allargar el proc茅s.

CCOO ent茅n que la situaci贸 茅s complicada i per aix貌 hem presentat una plataforma de conveni responsable, tenint clar que no donarem falses expectatives als treballadors. D'aix貌 ja s'encarreguen altres. Per貌 amb el mateix sentit de responsabilitat volem deixar clar que per a nosaltres la soluci贸 passa pel manteniment i l'estabilitat de les ocupacions i del poder adquisitiu dels treballadors, i una formaci贸 i qualificaci贸 espec铆fiques que ofereixin valor afegit als nostres llocs de treball i possibilitin el desenvolupament d'una carrera professional que afegeixi qualitat i competitivitat com l'煤nica forma de plantar cara a la deslocalitzaci贸 cada vegada m茅s estesa.

La pr貌xima reuni贸 est脿 prevista per al dimarts 26 d'abril i a proposta de COMFIA-CCOO abordarem la contractaci贸.
Esperem que en la pr貌xima reuni贸 s'abordi en profunditat el tema de la contractaci贸, amb l'脿nim real d'arribar acords i que la patronal no tingui intenci贸 alguna de dilatar la negociaci贸 en el temps amb l'objecte de deixar morir o afeblir la negociaci贸.

Afilia聮t. Des de COMFIA-CCOO us animem que formeu part d'aquest sindicat, ja que l'afiliaci贸 茅s la millor manera de defensar els teus drets individuals davant l'empresa i de negociar millores i defensar els nostres llocs de treball, drets i condicions laborals col聲lectius.
Af铆lia't a COMFIA-CCOO

17/04/07

Agrupaci贸 de Telem脿rqueting COMFIA-CCOO