Archivado en Nota de premsa, convocatories

L'empresa Digital Lola Commerce SAU, amb seu a Vilanova i la Geltrú, més coneguda com a VENCA, va ser pionera en la venda per catàleg al sector tèxtil

CCOO treballa pel manteniment de l'activitat de VENCA i de la seva plantilla

 

La plantilla actual és de 155 treballadors i treballadores, altament feminitzada i d'edat mitjana elevada. El passat mes d'abril una part es va veure afectada per un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO), amb reducció de jornada per causes organitzatives-productives. Aquest ERTO es manté avui en dia amb l'administració concursal.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) , GIRONA (Sindicat Intercomarcal de CCOO Serveis Comarques Gironines) , TARRAGONA (Serveis CCOO Tarragona) , LLEIDA (Serveis CCOO Terres de Lleida) , VOCC-CATC (Serveis CCOO Vallès Occidental - Catalunya Central) , VORMAROS (Serveis CCOO Vallès Oriental - Maresme - Osona) ,


pdf print pmail

Avui, l'administrador concursal ha comunicat al jutjat del mercantil la intenció d'obrir un expedient de regulació d’ocupació (ERO), d'extinció de contractes de la totalitat de la plantilla. Quan es doni la corresponent autorització administrativa, s’iniciarà el període de consultes de 30 dies de negociació amb els representants legals de les persones treballadores.

 

Tot i això, l'empresa està a subhasta. Hi ha la possibilitat de que una empresa o un grup estigui interessat en la compra de la unitat productiva de VENCA, el que podria suposar la possibilitat de subrogar bona part o, fins i tot, tota la plantilla.

 

Des de CCOO lamenta que s'hagi fet ús de permisos retribuïts de 59 treballadors i treballadores en l'impàs de començament de l'ERO per part de l'administrador (un mecanisme reservat per la llei concursal a la liquidació quan ja s'han executat les mesures i només queden treballadors/ores per mantenir administrativament l'empresa). Doncs si bé aquest permís permetrà el cobrament final del mateix al FOGASA, la prioritat de pagament de salaris del personal en actiu farà que aquestes persones afectades tinguin endarreriment de la seva nòmina. En aquests moment el permís retribuït només beneficia a l'empresa i perjudica al grup de treballadors/es.

El sindicat denuncia que les estratègies de moltes empreses de no reinvertir part dels seus beneficis suposen la socialització del deute en cas de tancament, i la precarització de la població treballadora més desvalguda. Cal recordar la gran presència a aquesta empresa de dones d'edat avançada i amb difícil reinserció laboral.

CCOO forma part del Comitè de VENCA, pel que hi ha un fort compromís amb la plantilla i amb els seus afiliats i afiliades. El sindicat treballarà activament a les taules de negociació per defensar els interessos de la plantilla.

CCOO dona suport a les concentracions i accions que s'escaiguin pel manteniment de l’activitat productiva de VENCA. Per això fa una crida a la participació a la manifestació del proper dissabte, a les 12 hores, que començarà a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú. 

 

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es