Archivado en Comunicats

Els sindicats demanen a la banca que reparteixi els seus beneficis i que retalli més els horaris.

Exigiran en la mesa de negociació del conveni més rendes i participació de la plantilla en els guanys històrics. Quedarà fora el debat sobre l'obertura de les oficines a la tarda


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

(resum d'una notícia apareguda al diari El Mundo el dilluns 26 de febrer de 2007)
ANA LORENZO

Els elevats resultats obtinguts pels bancs i les caixes d'estalvi el 2006 podrien escalfar la negociació dels dos principals convenis col·lectius del sector financer que es començaran a negociar en els propers dies. Els sindicats posaran sobre la taula l'exigència de més rendes i un increment de la participació de la plantilla en els suculents beneficis obtinguts per les entitats.

Al marge de les reivindicacions de CCOO i d'UGT, queda l'obertura de les sucursals a les tardes. Una possibilitat que han acariciat tant l'Associació Espanyola de Banca (AEB) com (ACARL) -organisme responsable de les relacions laborals de les caixes- i que descarten, en principi, malgrat les demandes d'alguns banquers, partidaris de traslladar els horaris comercials a les xarxes d'oficines, segons fonts del sector.

Només les cinc grans entitats financeres espanyoles -Santander, BBVA, La Caixa, Caixa Madrid i Popular- van guanyar l'any passat 17.416 milions d'euros, la qual cosa va suposar un increment del 31,5% respecte l'any anterior. Una xifra que es va magnificar per les plusvàlues extraordinàries aconseguides amb nombroses vendes de participacions, i que s'hauria disparat més si no arriba a ser per la decisió de les entitats de traslladar part d'aquests atípics a finançar prejubilacions i a sufragar el cost de la reforma de l'impost de societats.

El líder per beneficis el 2006 va ser el Santander, que es va anotar un benefici de 7.596 milions d'euros (un 22,12%). El BBVA es va situar en segona posició, amb un guany de 4.736 milions (un 24,4% més). Li va seguir La Caixa, que va duplicar resultats fins a 3.025 milions, mentre que Caixa Madrid va registrar 1.033 milions (un 22,8% més), per davant del Popular, que va obtenir 1.026 milions, amb un increment del 16,86%.

Per aquest motiu les dues centrals voldran treure profit als beneficis del 2006. Un context que els permetrà dur a la mesa de negociació la proposta d'eliminació dels nivells salarials més baixos de l'escala

A la mesa del conveni, a més de l'augment de l'IPC, la clàusula de revisió salarial, millores socials i altres, els sindicats majoritaris (CCOO i UGT) inclouran també el tancament de les oficines de les caixes els dijous a la tarda –objectiu ja aconseguit en diverses caixes com Unicaja, Sa Nostra o les sevillanes- i els dissabtes al matí, en el cas de la banca.

En l'últim conveni, (amb majoria de Comissions Obreres en la taula de negociació, no ho oblidem) les caixes van assolir que es tanquessin els dijous a la tarda durant cinc mesos a l'any -des de maig fins a octubre.

«Ara volem més renda perquè hi ha molts beneficis. Les teories sobre l'ampliació dels horaris impliquen massa costos. Són els banquers qui han obert el meló. És una fal·làcia dir que una xarxa no és rendible per no donar serveis a la tarda. D'on vénen si no els guanys?», ressalten els dos sindicats.Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es